Beloften onderuit tegen Willem II

Jong Go Ahead Eagles heeft de bekerwedstrijd tegen de reserves van Willem II met 1-3 verloren. Givan Werkhoven maakte het enige Deventer doelpunt.

De eerste goede kans van Willem II, een schot van Dani Koks, werd na ruim twintig minuten nog knap gered door doelman Maarten de Fockert. Niet veel later was het via de binnenkant van de paal wel raak. Doelpunt van Emre Bostanci. Beide ploegen creëerden in het verloop van de eerste helft weinig kansen. Een ongevaarlijk schot van Willem II’er Luke Mohrman verdween in de handen van De Fockert en een inzet van Werkhoven ging tegen het zijnet.

Na rust bleef Willem II de dominantere partij. Mohrman verdubbelde na een uur voetballen de score met een harde poeier van afstand. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Bostanci er 0-3 van maakte. De Tilburgers raakten daarna nog twee keer de paal, Thijs Dekker schoot namens Go Ahead Eagles net naast en in de slotfase was de 1-3 van Werkhoven er een voor de statistieken.

“Een deel van de spelers verrichtte te weinig arbeid voor rust”, vond trainer Kick Maatman, die de beloften samen met Michel Boerebach leidde. “Ook waren we te slordig in balbezit. In de tweede helft probeerden we hoger druk te zetten, maar bleven de ruimtes groot.”

Go Ahead Eagles: De Fockert; Dekker, Beukema, Yildirim (59. Wolf), Marselia; Hölscher (46. Bruinink), Eghan (72. Arsic), Džepar; Werkhoven, De Kogel (72. Büttner), De Vries.

Karakteristiek:
Beker: Go Ahead Eagles 2 – Willem II 2 1-3 (0-1). 25. Emre Bostanci 0-1, 59. Luke Mohrman 0-2, 69. Bostanci 0-3, 87. Givan Werkhoven 1-3.