Eerste Selectie

‘Vrij vervoer’-claim Supportersvereniging Fortuna Sittard onjuist

Go Ahead Eagles heeft kennisgenomen van de berichtgeving van de Supportersvereniging van Fortuna Sittard op Twitter. Dit account geeft aan dat de lokale autoriteiten van Sittard vrij vervoer hebben aangeboden voor de fans van Go Ahead Eagles voor het onderlinge competitieduel op 24 november aanstaande.

Go Ahead Eagles ontvangt hierdoor helaas veel negatieve en verwijtende reacties van eigen fans. Helaas, omdat het gaat om onjuiste informatie. De lokale autoriteiten van Sittard hebben in een vroeg stadium aangegeven dat supporters van Go Ahead Eagles onder geen beding met het openbaar vervoer mogen afreizen naar Sittard. Daarnaast is geregistreerd vervoer opgelegd; supporters moeten zich opgeven. Dit betekent dat er geen sprake is van ‘vrij vervoer’ (lees: fans van de uitpartij mogen op alle mogelijke manieren afreizen naar het stadion zonder restricties of registratie).

Als er geen sprake kan zijn van vrij vervoer (A-wedstrijd), wordt het automatisch een zogenoemde B-wedstrijd. Hierbij kan je nadat je je hebt opgegeven met de auto of bus afreizen naar Sittard.

Gisteren is wederom contact geweest met Fortuna Sittard. In tegenstelling tot wat in het vooroverleg is aangegeven, mag er toch een onbeperkt aantal auto’s afreizen naar Sittard (ipv de genoemde 50). Daardoor vervalt ook het minimum van drie inzittenden. Een mooie ontwikkeling.

Bovenstaande allemaal gezegd hebbende: op deze link vind je alle informatie over het bezoeken van het uitduel met Fortuna Sittard. Geef je op en support spelers en staf in Sittard! Samen strijden om revanche!

Terug naar overzicht