Go Ahead Eagles speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk op bezoek bij De Graafschap. Verdediger Sam Beukema kon niet leven met de puntendeling in Doetinchem. “We hadden drie punten verdiend.”

Na afloop van het duel staat Beukema verslagen in de catacomben van De Vijverberg. “Het was net stil in de kleedkamer, de koppies hingen naar beneden”, zegt hij. Het antwoord op de vraag of De Graafschap een terechte pingel kreeg moet Beukema schuldig blijven. “In het veld heb ik dat niet kunnen zien. Jeroen en ik waren bezig om die bal weg te werken en toen werd er ineens afgefloten. In het veld heb ik het dus niet kunnen zien. Maar ik denk dat wij in de eerste helft ook een penalty hadden verdiend. Die kregen we ook niet.”

Tekst gaat verder onder foto.


Beukema viert samen met Elmo Lieftink het openingsdoelpunt (Foto: Erik Pasman)

Beukema was niet te spreken over het tegendoelpunt. “Dat is de enige manier waardoor De Graafschap weer in de wedstrijd kon komen. We zijn namelijk niet echt in de problemen gekomen; De Graafschap heeft wat kleine mogelijkheden gehad maar daar is ook alles mee gezegd.”

Beukema blikt met een tevreden gevoel terug op het spel van Go Ahead Eagles. “We stonden gewoon goed. Ik weet zeker dat wij de overwinning over de streep hadden getrokken als wij de penalty niet tegen hadden gekregen. We hadden verwacht dat De Graafschap in de eerste helft volle bak zou spelen, maar we kregen ze in hun eigen stadion stil. Dat is een teken dat we het goed hebben gedaan. Zowel in de eerste als in de tweede helft hebben wij de beste kansen gehad. Zuur dat je zo’n teamprestatie neerzet en dan geen drie punten pakt.”

(Coverfoto: Henny Meyerink. Onderste foto: Erik Pasman)