Go Ahead Eagles Onder-19 is er vandaag niet in geslaagd om de eerste horde op weg naar lijfsbehoud in de Eerste Divisie succesvol te nemen. Op sportpark De Muggert in Wesepe won Koninklijke HFC O19 in de eerste nacompetitiewedstrijd met 2-3 van het team van O19-trainer Jan Kromkamp.

De kwaliteiten van de tegenstander, die op een derde plaats is geëindigd in de Tweede Divisie A, waren vooraf bekend bij Kromkamp. “HFC heeft een goed voetballend team. Ze hebben niet voor niets de beker gewonnen en in de competitie zijn ze directe promotie net aan misgelopen. Toch slaagden we erin om na de eerste twintig minuten, die gelijk opgingen, het duel onder controle te krijgen.” Via een doelpunt van Olaf Kok kwam Onder-19 op voorsprong, waarna de Haarlemmers nog voor rust de gelijkmaker produceerden: 1-1.

Een kwartier voor tijd kwam Onder-19 opnieuw op voorsprong via Zakaria Eddahchouri: 2-1. “Vervolgens moet je in sommige situaties soms nét iets slimmere keuzes maken om de zege over de streep te trekken”, concludeerde Kromkamp. “In plaats daarvan kregen we onnodig een tegentreffer tegen.” Tot een verlenging kwam het uiteindelijk niet, want vlak voor het eindsignaal werd een voorzet door Koninklijke HFC O19 tot doelpunt gepromoveerd: 2-3.

“De jongens hebben er vandaag echt alles aan gedaan en keihard geknokt. Helaas was het niet genoeg om de tweede ronde van de nacompetitie te halen”, aldus Kromkamp. Door de nederlaag komt Go Ahead Eagles Onder-19 volgend seizoen uit in de Tweede Divisie.

 

Wedstrijdkarakteristiek

Nacompetitie Eerste Divisie / Tweede Divisie:
Go Ahead Eagles Onder-19 – Koninklijke HFC Onder-19 2-3 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Zakaria Eddahchouri, Olaf Kok