Doelman en paal sta-in-de-weg, nederlaag in Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft een onverdiende 2-0 nederlaag geleden bij FC Den Bosch. Net als in Deventer bleek de Bossche doelman Wouter van der Steen een sta-in-de-weg – hij keerde onder meer een strafschop van Verheydt – en Veldmate en Navrátil raakten de paal. De treffers van Khammas vlak voor rust en Vermeij in blessuretijd zorgden voor de Bossche zege. Hierdoor treffen beide ploegen elkaar opnieuw in de halve finale van de Play-Offs.

FC Den Bosch liet het initiatief aan de bezoekers uit Deventer. Die hadden dan ook het meeste balbezit en de meeste kansen in de eerste helft. Ondanks enkele flitsende aanvallen bleven grote mogelijkheden echter uit. Alleen Jeroen Veldmate was dicht bij de 0-1. Hij kopte in vrije positie op de paal uit een corner.

Aan de andere kant vond oud-Eagle Beltrame doelman Verhulst twee keer op zijn pad met een mooie save. Net toen iedereen zich verzoende met een 0-0 ruststand, kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0. Linksback Khammas stoomde op, haalde uit en zag de bal in de verre hoek ploffen: 1-0.

Julian Lelieveld probeert de bal om Stefano Beltrame te krullen. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles pakte in de tweede helft opnieuw de controle over de wedstrijd. Dé kans op de gelijkmaker volgde al snel toen de bal na hands in de Bossche zestien op de stip ging. Van der Steen wist de strafschop van Thomas Verheydt echter te keren. Even later had de doelman van FC Den Bosch net als in de eerste helft geluk, toen een poging van Navrátil vol op de paal plofte.

De bezoekers in rood-geel bleven druk uitoefenen op de Bossche defensie. Een subtiele lob van invaller Langedijk belandde op het dak van het doel. Met twee aanvallende wissels – Bliek en debutant Eddahchouri – probeerde Go Ahead Eagles nog iets te forceren. Eerstgenoemde kreeg een grote kans na doorkoppen van Van Moorsel, maar schoot naast. In de 95e minuut kreeg Go Ahead Eagles de rekening gepresenteerd voor alle aanvalsdrang. Uit de counter schoot Vermeij de beslissende 2-0 binnen.

Dit betekent dat beide ploegen elkaar terug gaan zien in de halve finale van de Play-Offs. Eerst op 19 mei in Deventer, drie dagen later in Den Bosch. Ticketinformatie vind je hier.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 2-0
1-0 Khammas (43)
2-0 Vermeij (90+5)

Arbiter: S. Mulder
Geel: Kersten, Khammas, Verheydt
Bijz: Verheydt mist pen. (53)

FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Kersten, Velkov; Khammas; Brouwers, Beltrame, Holla (Marchioni/73); Blummel, Van der Sande (Romat/88), Verbeek (Vermeij/69)

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (Bliek/87), Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne (Eddahchouri/87); Navratil, Verheydt (Langedijk(/63), Van Moorsel