Donny van Iperen - Go Ahead Eagles

Een kwartier voor tijd gewisseld worden en er toch weer drie minuten inkomen. Het overkwam centrale verdediger Donny van Iperen gisteravond in de oefenwedstrijd tegen Anorthosis Famagusta uit Cyprus (1-1). “Het is nu het moment in de voorbereiding om me te laten zien,” zegt Van Iperen direct na afloop. “Want hoewel ik vorige week een helft aanvoerder was tegen Excelsior, heb ik mijn plek nog niet veroverd.”

“Het was een sterke tegenstander”, zegt Van Iperen over de Cypriotische opponent. “Ze hebben niet voor niets vorig jaar nog Europees gespeeld. Het ging er soms heftig aan toe, maar dit zijn wel leuke potjes, hoor. En de tegenstanders worden steeds sterker. Dat is ook wel leuk.”

Met nog een kwartier te spelen volgde een zevenvoudige wissel. Joran Swart kwam voor Van Iperen in het veld, maar nadat Sam Beukema in de slotfase uitviel mocht Van Iperen de laatste minuten volmaken.

Tekst gaat verder onder foto.

Donny van Iperen

Centrale verdediger Donny van Iperen aan de bal in Terwolde in de wedstrijd tegen Anorthosis Famagusta. (Foto: Erik Pasman)

Donny van Iperen (24), die in de verdediging zowel links als rechts centraal uit de voeten kan, stroomde in de voorbereiding iets later in. Na drie seizoenen Telstar probeerde de Noord-Hollander in eerste instantie een contract af te dwingen bij Hobro IK in Denemarken. “Maar zij kozen ervoor een Zweedse jeugdinternational te huren. En toen kwam Go Ahead Eagles. Voor mij is het prettig dat er veel nieuwelingen in de groep zitten. Als er al gelijk vanaf het begin een hele hechte, vaste groep zou zijn, is het lastiger om aansluiting te vinden. Ik voel me heel erg op mijn gemak in Deventer. Nu nog een eigen woonruimte, maar daar is de club druk mee bezig.”