Droomdebuut in vernieuwde Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft bij zijn debuut in de vernieuwbouwde Adelaarshorst een klinkende 5-0 zege geboekt op Telstar. Ruim 9000 toeschouwers zagen hoe de ploeg van Dennis Demmers zich daarmee revancheerde voor de valse start van afgelopen maandag in Eindhoven tegen Jong PSV.

Demmers had zijn basiselftal op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de 1-0 nederlaag tegen Jong PSV. Kenny Teijsse, Jerry van Ewijk en Mohamed Hamdaoui hadden een basisplaats toebedeeld gekregen als vervangers van Norichio Nieveld, Sven Nieuwpoort en Randy Wolters. De intenties van Go Ahead Eagles werden vanaf het eerste fluitsignaal direct duidelijk. Telstar werd op de eigen helft fanatiek opgejaagd en al snel werden de gretige Deventenaren beloond voor hun werkethiek. Nadat Elvio van Overbeek al na zes minuten een grote mogelijkheid op het lichaam van doelman Wesley Zonneveld zag stranden, stond de rechtsbuiten in de dertiende minuut aan de basis van de eerste treffer van Go Ahead Eagles in het seizoen 2015/16. Weggestuurd door Jerry van Ewijk gaf hij een afgemeten voorzet op Leon de Kogel, die de 1-0 aantekende.

dekogel2
Mo Hamdaoui en Leon de Kogel vieren de 1-0 van laatstgenoemde. (foto: Erik Pasman)

Vijf minuten later kon de spits ook zijn tweede doelpunt vieren. Nadat Hamdaoui na een aanval over de linkerkant van het veld binnen het strafschopgebied werd gevloerd door Telstar-verdediger Crescendo van Berkel, mocht De Kogel vanaf de strafschopstip de voorsprong verdubbelen: 2-0 in de 18de minuut. Bijna liet de spits in zijn eerste thuiswedstrijd voor Go Ahead Eagles zelfs een loepzuivere hattrick noteren, maar Zonneveld stond in de 32ste minuut in de weg nadat De Kogel op aangeven van Van Overbeek wederom het Telstar-doel onder vuur had genomen.

In de tweede helft viel er lange weinig actie voor beide doelen te bespeuren. De zege voor Go Ahead Eagles kwam echter geen moment in gevaar, zeker niet nadat Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek twintig minuten voor tijd met een rode kaart het veld moest ruimen na het onreglementair stuiten van de doorgebroken Hamdaoui. Met een mannetje meer op het veld hadden de manschappen van Demmers vervolgens weinig moeite om uit te lopen naar een ruime overwinning.

dzepargoal
Dzepar kopt binnen op aangeven van Van Overbeek (foto: Erik Pasman)

In de 69ste minuut trok Jeffrey Rijsdijk de bal vanaf rechts voor richting de geheel vrijstaande Hamdaoui, die diagonaal de 3-0 binnenschoot. Zeven minuten later was Van Overbeek voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af. Uit zijn voorzet scoorde invaller en ‘jeugdproduct’ Orhan Dzepar tijdens zijn debuut voor Go Ahead Eagles met het hoofd 4-0. Kort voor tijd promoveerde linksback Teijsse een vrije trap van Rijsdijk tot doelpunt door de bal via het been van een Telstar-speler binnen te koppen: 5-0. “De spelers hebben vandaag een mooi antwoord gegeven op de wedstrijd van afgelopen maandag”, vond Demmers na afloop. “Toch moeten we ons zeker nog niet rijk rekenen, Telstar was pas de tweede tegenstander dit seizoen. We moeten verder.”