Nieuws Algemeen

Eagles en Cambuur weer in evenwicht

nieuwsHet schaduwteam van Go Ahead Eagles heeft vrijdag in Epe met 1-1 gelijkgespeeld tegen de beloften van SC Cambuur. In de eerste helft zorgden Alex Christovao (SC Cambuur) en Jeffrey Rijsdijk voor de treffers.

Go Ahead Eagles begon met onder meer Lars Lambooij, Jop van der Linden, Doke Schmidt en Xander Houtkoop in de basis. Ondanks een goede en felle start waren het de Friezen die op voorsprong kwamen. Een steekbal van Paco van Moorsel werd op waarde geschat door Christovao, die de bal handig over doelman Erik Cummins wipte.

De Deventer ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar onder meer dichtbij dankzij gevaarlijke vrije trappen van Jop van der Linden. Op slag van rust was het eindelijk raak. Michel Gerritsen Mulkes stoomde op over de linkerkant en vond Jeffrey Rijsdijk. De middenvelder twijfelde niet en streepte de bal in de bovenhoek: 1-1.

Na de vanwege de kou en regen welkome theepauze nam SC Cambuur het initiatief. De Geel-Blauwen kregen de grootste kans via Robert van Boxel, maar de inzet met het hoofd van dichtbij werd gekeerd door Cummins. Ook in de slotfase hield de doelman van Go Ahead zijn ploeg een aantal keer op de been, waardoor de eindstand 1-1 bleef.