Eerste competitienederlaag van 2019 voor Jong Go Ahead Eagles

Jong Go Ahead Eagles is zijn ongeslagen status in poule B van de Reservecompetitie kwijtgeraakt. Op sportpark Borgele leed het team van Kick Maatman vanavond een 1-2 nederlaag tegen Jong Excelsior. Het betekende voor Jong Go Ahead Eagles pas de eerste verliespartij van 2019.

In de eerste minuten waren er gelijk twee reddingen van Lars Jansen voor nodig om Jong Excelsior van een snelle voorsprong af te houden. De Eagles-doelman redde eerst op een geplaatste schuiver van Rotterdamse zijde en tikte vervolgens in de daaropvolgende hoekschop een doelpoging van dichtbij over de lat. De eerste kans voor Jong Go Ahead Eagles was voor Pieter Langedijk. De rechtsbuiten schoot de bal in de elfde minuut uit een vrije trap maar net naast. Ook de volgende Eagles-kans was in de 20e minuut voor Langedijk, die vanaf de rechterkant naar binnen trok en met links uithaalde. De Rotterdamse goalie Maarten de Fockert keerde zijn inzet, waarna Vince Gino Dekker in de rebound voorlangs schoot.

Tekst gaat verder onder de foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Kort daarop was het de beurt aan de Kralingers om de Deventer veste onder vuur te nemen, maar een schot van Anouar Hadouir ging tot opluchting van Jansen maar net naast. Uiteindelijk was het toch Jong Excelsior dat op voorsprong kwam in de 37e minuut. Een aanval over de linkerflank belandde via Mounir el Hamdaoui en Denis Mahmudov voor de voeten van Ali Messaoud, die van dichtbij afrondde: 0-1.

De eerste doelpoging van Jong Go Ahead Eagles na rust liet niet lang op zich wachten. Al na een paar minuten zette Maarten Pouwels zijn hoofd tegen een voorzet, maar de spits kon de bal te weinig kracht en richting meegeven. Dreigender was het schot dat Dogucan Haspolat produceerde, maar Jansen kreeg zijn hand echter tegen de bal na de poging van de Rotterdamse middenvelder.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam de druk van Jong Go Ahead Eagles steeds meer toe. Het resulteerde in de 69e minuut in de gelijkmaker van Pouwels, die een uitstekende afdraaiende voorzet van Vince Gino Dekker op waarde schatte en raak kopte: 1-1. Enkele minuten later was het opnieuw Pouwels die een kopkans kreeg. Na een goede aanval over de rechterkant via invaller Samuel Wakana en Jarno van den Bos kopte de spits uit de daaropvolgende corner maar net voorlangs.

Tien minuten voor tijd moest het team van Kick Maatman een tweede tegentreffer slikken. El Hamdaoui toonde aan dat hij nog steeds over een neusje voor de goal beschikt door Jansen te verschalken met een boogbal van ruim dertig meter: 1-2. In de slotminuut waren er aan Rotterdamse zijde nog aardige mogelijkheden voor Haspolat (listig boogballetje) en invaller Freek van Eijk (kopbal). Gescoord werd er niet meer op sportpark Borgele, waardoor Jong Go Ahead Eagles de eerste competitienederlaag van 2019 leed.

“Voor rust hadden we genoeg ruimte om te voetballen”, vond Maatman. “Maar we leken af en toe wel kleurenblind, want we leden zóveel balverlies. Dat was zonde, want ondanks dat ik Jong Excelsior prima vond spelen, kregen we heel veel mogelijkheden om er doorheen te voetballen. Die kansen lieten we liggen, doordat we slordig aan de bal waren.” Maatman vond dat zijn team in de tweede helft veel beter voor de dag kwam. “Jammer dat we na onze gelijkmaker opnieuw een tegengoal om de oren kregen en verloren, want ik had het gevoel dat er in de tweede helft meer voor ons te halen viel.”

Jong Go Ahead Eagles – Jong Excelsior 1-2 (0-1)
37. Ali Messaoud 0-1
69. Maarten Pouwels 1-1
81. Mounir el Hamdaoui 1-2

Gele kaart: Jairzinho Slijngard, Maarten Pouwels, Sam Beukema (allen Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Jarno van den Bos, Sam Beukema, Joey Groenbast, Jairzinho Slijngard (76. Dennis Hettinga); Desney Bruinink (66. Zakaria Eddahchouri), Orhan Džepar, Gor Agbaljan; Pieter Langedijk (66. Samuel Wakana), Maarten Pouwels, Vince Gino Dekker.

Jong Excelsior: Maarten de Fockert; Desevio Payne (66. Jaap Fischer), Siebe Horemans, Hervé Matthys, Ian van Baalen; Anouar Hadouir, Ali Messaoud (88. Nelson Bashir), Dogucan Haspolat; Carlito Fermina (81. Freek van Eijk), Mounir el Hamdaoui, Denis Mahmudov.