Vorig seizoen scoorden ze met grote regelmaat in de oppermachtige B1, deze voetbaljaargang gaan Dani Cloteda (16), Faisal Toryalai (17) en Hamit Dogru (17) door met doelpunten maken. Ze schoten Go Ahead Eagles Onder-19 naar een 3-0 thuiszege op Hollandia.

 

Met name spits Cloteda, zaterdag de jongste op het veld bij de thuisploeg, is op schot. Hij maakte tegen Hollandia uit Hoorn zijn vijfde competitiegoal. Aangever was Marchello Besselsen met een vrije trap vanaf links. Faisal Toryalai en Hamit Dogru tekenden daarna voor hun eerste treffers van het seizoen. Toryalai scoorde uit een klutssituatie na een hoekschop van Yannik de Vries, Dogru besliste na rust de wedstrijd door een aanval over meerdere schijven, met wederom een assist van De Vries, keurig af te ronden.

 

Busje

De drie doelpuntenmakers komen niet uit Deventer. Cloteda en Dogru worden op trainingsdagen door hetzelfde busje opgepikt in respectievelijk Lelystad en Harderwijk. “Ik kom met een ander busje”, zegt Toryalai na de wedstrijd tegen Hollandia. “Uit Enschede.”

In een hogere leeftijdscategorie is het voetbal sneller en meer fysiek, hebben de drie gemerkt. Bovendien spelen ze met de O19 in de tweede divisie, waar ze vorig jaar met de B1 uitkwamen in de derde divisie en met twee vingers in de neus kampioen werden. Toryalai: “Vorig jaar kon je de bal nog eens vijf of zes keer raken, nu zitten ze je na één of twee keer al op de hielen. Als je niet uitkijkt, krijg je een trap. Maar we voeren onze taken steeds beter uit, die discipline is ook nodig.” Dogru: “We leveren meer strijd, iedereen werkt hard.” In dat laatste gelooft Cloteda heilig. “Met heel hard werken kun je ver komen.”

 

Jonge selectie

Het trio representeert de jonge selectie die Go Ahead Eagles Onder-19 dit seizoen heeft. Tegen Hollandia stonden maar liefst zeven eerstejaars in de basisopstelling. Rick Dirksen, Sam Beukema, aanvoerder Desney Bruinink en Yannik de Vries brachten de benodigde ervaring. Het team blijft door de zege in het spoor van koploper Be Quick 1887, met slechts één punt achterstand. Trainer Harry Decheiver zag progressie: “We speelden een goede eerste helft, maar na de 3-0 werd het wat rommeliger. Hollandia speelde een-op-een en daar hadden wij meer van kunnen profiteren door snelle tegenaanvallen. Dan had de uitslag hoger kunnen uitvallen.”

Go Ahead Eagles Onder-19: Vlaskamp; Dirksen, Beukema, Huis in ’t Veld, Slijngard; Toryalai, Bruinink, Dogru (73. Sotele); De Vries, Cloteda, Besselsen (64. Woodlock).

 

Karakteristiek:

Tweede divisie A: Go Ahead Eagles Onder-19 – Hollandia Onder-19 3-0 (2-0). 26. Dani Cloteda 1-0, 44. Faisal Toryalai 2-0, 71. Hamit Dogru 3-0.