Eerste Selectie

FC Twente-thuis: de belangrijkste wedstrijdinformatie!

Met Go Ahead Eagles – FC Twente als affiche kruisen vanmiddag de nummers 5 en 4 van de Eredivisieranglijst de degens. Graag nemen we je mee door de belangrijkste informatie voor je bezoek aan de Overijsselse derby die in De Adelaarshorst wordt gespeeld. 

 • Seizoenkaarthouders hebben toegang tot Go Ahead Eagles – FC Twente op vertoon van hun seizoenkaart. Wil je altijd je seizoenkaart digitaal bij de hand hebben op je mobiele telefoon? Lees dan via deze link hoe je je seizoenkaart in de Eagles Fan App kunt uploaden.
 • Wedstrijdbezoekers zonder seizoenkaart dienen een geldig e-ticket te kunnen overhandigen om voor Go Ahead Eagles – FC Twente toegang te krijgen tot De Adelaarshorst. Aangezien de wedstrijd is uitverkocht, zijn er geen toegangskaarten voor het duel meer verkrijgbaar.
 • De tourniquets van de tribunes zijn geopend vanaf 13:00 uur. Om de druk op de toegangscontrole te verkleinen en wachtrijvorming te voorkomen, willen we iedereen verzoeken om op tijd naar De Adelaarshorst te komen. De aftrap van Go Ahead Eagles – FC Twente is om 14:30 uur.
 • Rond de wedstrijd tegen FC Twente wordt er door de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles gestart met een pilot met zelftaps bij de B-Side. Naast het verkooppunt in de rode container zijn drie zelftaps geplaatst waar supporters zelf een biertje kunnen tappen (ook tijdens de wedstrijd). Bij de zelftaps is het alleen mogelijk om met pin te betalen en kunnen maximaal drie (grote) biertjes tegelijk worden getapt. Door deze zelftaps te plaatsen, hoopt de Supportersvereniging de drukte bij de verkooppunten tijdens de rust te verminderen. Wanneer de pilot een succes blijkt te zijn, dan zullen er mogelijk ook op andere tribunes zelftaps worden geplaatst.
 • Tijdens de Voetbal Geeft Week wordt aandacht gevraagd voor de positieve impact die voetbal heeft op onze maatschappij. Clubs uit de Eredivisie dragen hier hun steentje aan bij door de wedstrijdshirts van speelronde 14 te veilen, zo ook de shirts van Go Ahead Eagles – FC Twente. De opbrengst van de Eagles-shirts komt ten goede aan de maatschappelijke afdeling van Go Ahead Eagles. Via deze link kun je na afloop van de wedstrijd meebieden.
 • Samen met andere Eagles-supporters met de auto naar De Adelaarshorst rijden? Dat is niet alleen veel gezelliger, maar ook veel duurzamer en goedkoper! Wil jij een autorit aanbieden of met iemand meerijden? Kijk dan hier hoe dit nieuwe initiatief van Go Ahead Eagles en Slinger werkt.
 • De Fanstore is geopend van 13:00 tot 14:30 uur én tot één uur na afloop van Go Ahead Eagles – FC Twente.
 • Eind september is Go Ahead Eagles begonnen met de bouwwerkzaamheden aan de noordwestzijde van de Hoofdtribune, waar een Eagles-museum, persruimte, extra Business Seats en extra ruimtes voor spelers en staf worden gerealiseerd. Als gevolg hiervan zal de bewegingsruimte voor supporters van de B-Side beperkter zijn dan gebruikelijk. Wij hopen dat onze supporters er begrip voor hebben dat de huidige situatie – waarin alles misschien even net iets anders dan gebruikelijk is – van tijdelijke aard zal zijn en dat de club moet roeien met de riemen die het heeft. Heb je een vraag of klacht die betrekking heeft op de werkzaamheden in en rond De Adelaarshorst? Spreek daar dan op de wedstrijddag niet de vrijwilligers van de Supportersvereniging op aan, maar mail je vraag of klacht naar info@ga-eagles.nl.
 • Drankje meenemen op de tribunes van De Adelaarshorst? Geen probleem natuurlijk, maar houd ‘m wel in de hand! Ook in het seizoen 2023/2024 zijn er aangescherpte maatregelen voor het gooien van voorwerpen naar het veld van kracht. Meer over de Roadmap Gastvrij en Veilig Voetbal en het supportersbeleid van Go Ahead Eagles lees je via deze link.
 • Het is niet toegestaan om paraplu’s, scooterhelmen of andere gebruiksvoorwerpen mee te nemen naar de tribunes. Hierop wordt gecontroleerd bij de tourniquets van het stadion. Het aanwezige veiligheidspersoneel van Go Ahead Eagles is niet verantwoordelijk voor het in bewaring nemen van paraplu’s, scooterhelmen of andere gebruiksvoorwerpen.
 • Op het stadionterrein zijn er slechts beperkte mogelijkheden om de fiets te stallen, waarbij geldt: VOL=VOL.
 • In het stadion en op de tribunes is het niet toegestaan om te roken. Hierop wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit regelmatig gecontroleerd, hetgeen Go Ahead Eagles afgelopen seizoen rond een thuiswedstrijd ook daadwerkelijk een boete heeft opgeleverd doordat het rookverbod werd overtreden. Na het scannen van je seizoenkaart of wedstrijdticket is er sprake van een rookvrij gebied. Op het supportersplein en het parkeerterrein is het nog wel toegestaan om te roken.
Terug naar overzicht