GA Eagles A1 en B1 bereiken bekerfinale

Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben de finale van het bekertoernooi bereikt. De C1 kwam in Epe goed voor de dag op het internationale Marc Overmars Paastoernooi, maar werd desondanks laatste in de poule.

De A1 schakelde Rohda Raalte met 1-5 uit. Met name in de eerste helft speelde de Deventer ploeg sterk. Gevolg was een 0-4 ruststand. “Terwijl het 0-6 of 0-7 had kunnen zijn”, zei trainer Harry Decheiver. In de tweede helft probeerde Rohda de schade te beperken. Thijs Dekker (tweemaal), Givan Werkhoven, Yannick der Vries en Giovanni Büttner scoorden namens Go Ahead Eagles.

De B1 kende in Lelystad geen enkele moeite met Unicum. Met een 0-9 overwinning vertrok de ploeg van trainer Kick Maatman uit de polder. Sjors van den Hoogen en Brian Karman maakten na wekenlang blessureleed hun rentree. Van den Hoogen luisterde zijn terugkeer op met een doelpunt (penalty). De andere treffers werden gemaakt door Faisal Toryalai (viermaal), Jairzinho Slijngard (tweemaal), Jarno van den Bos en Dani Cloteda. Bij rust stond het 0-3. Maatman: “Het duurde even voor we de ban hadden gebroken, maar daarna speelden we een goede wedstrijd. Er zaten prima goals tussen.” De finales van het bekertoernooi zijn 4 juni.

Go Ahead Eagles C1 verloor bij SV Epe van Bayer Leverkusen (1-0) en AZ (4-2) en speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Twente en Hannover 96. “Allemaal sterke ploegen”, vond trainer Jochem de Weerdt. “Van Hannover, dat eerste werd in de poule, hadden we moeten winnen.” Aangezien het een onder 14-toernooi betrof, trad Go Ahead Eagles aan met enkel eerstejaars C-junioren. “En zij deden het hartstikke goed. Het niveau lag hoog.” Morgen komt Go Ahead Eagles C1 opnieuw in actie op het internationale toernooi.