Jeugdinternational Elvio van Overbeek gaat van PSV naar Go Ahead Eagles. De op 11 januari 1994 geboren rechtsbuiten tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. Van Overbeek was onlangs nog trefzeker bij het befaamde jeugdtoernooi in Toulon voor Jong Oranje.

De talentvolle Van Overbeek kende na het aflopen van zijn contract bij de kampioen uit Eindhoven, waar hij de laatste twee seizoenen in de Jupiler League speelde met Jong PSV, de luxe te kunnen kiezen uit een handvol clubs uit zowel Eredivisie als Jupiler League. “Maar bij Go Ahead Eagles had ik het beste gevoel. Ik heb goede gesprekken gehad, vandaag nog met trainer Dennis Demmers, daarna was de keuze niet zo moeilijk meer. Ik zocht de beste klik en heb die gevonden.”

Van Overbeek kiest vanuit ambitie: “Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen en me op die manier doorontwikkelen. Go Ahead bewijst al heel lang dat jonge spelers hier in Deventer kunnen doorgroeien. Kijk maar naar jongens als Quincy Promes en Jarchinio Antonia. Die hebben destijds de juiste stap gezet en zijn vervolgens weer hogerop gekomen. Dat wil ik ook. En wat is er mooier dan dat bij een club te doen waar het voetbal zo leeft en waar zo’n mooie sfeer hangt?”

Voorzitter Edwin Lugt is blij met de komst: “Met het aantrekken van Elvio zijn we er wederom in geslaagd een talent voor een langere periode aan ons te binden. Elvio is een snelle, attractieve buitenspeler die voor veel dreiging zorgt en daarmee perfect bij Go Ahead Eagles past.”