Nieuws Algemeen

Gelderse tegenstanders in Rotterdam voor Bijzondere Eredivisieteam

Met de eerste speelronde in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior is seizoen 2023/2024 ook voor het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles inmiddels écht begonnen. In alle vroegte verzamelden de spelers zich op zondag 8 oktober om 8.15 uur bij De Adelaarshorst, waar de spelersbus op hen wachtte voor de reis naar Rotterdam.

Voor de nieuwe spelers Arbiano Marku (AZC Zutphen), Timon Fecunda (Witkampers) en Steve Lorkeers (SV Raalte) was het een spannende dag. Zij maakten voor het eerst hun opwachting voor Go Ahead Eagles in de Bijzondere Eredivisie. In Rotterdam werden er twee wedstrijden gespeeld tegen De Graafschap en NEC.

In de eerste wedstrijd tegen De Graafschap viel lange tijd geen treffer te noteren. Uiteindelijk was het echter Stan Hamer die de ban brak, waarna Cammy van der Burg met twee doelpunten voor een 3-0 overwinning zorgde. NEC bleek een aanmerkelijk sterkere tegenstander, maar door goed keeperswerk van Dion Nikkels bleef het lang 0-0. Toch viel uiteindelijk het welverdiende doelpunt voor NEC. Uit een snelle omschakeling maakte Jay Oldeboer de onverwachte gelijkmaker. Er werd hard gewerkt om dit resultaat over de streep te trekken, maar helaas pakte NEC in de slotfase alsnog de volle winst: 2-1.

Het was een mooie opening van het seizoen. Daarin viel niet alleen de geweldige inzet van het team op, maar ook het feit dat de nieuwe spelers zo goed en sociaal werden opgevangen en gesteund! Op 29 oktober gaat de reis naar De Toekomst voor de volgende wedstrijden bij Ajax.

Terug naar overzicht