Go Ahead Eagles besluit seizoen 2017/18 met nederlaag

Go Ahead Eagles heeft het seizoen 2017/18 afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen FC Den Bosch. Na een 0-0 ruststand kwamen de Bosschenaren in de tweede helft op een 0-2 voorsprong door twee goals van Sven Blummel. Een kwartier voor tijd scoorde Aaron Nemane tegen, waardoor 1-2 de eindstand werd in De Adelaarshorst.

De 6.869 toeschouwers in De Adelaarshorst kregen in de eerste helft weinig doelpogingen te zien. Het eerste schot van de wedstrijd kwam na tien minuten spelen op naam van Bruno Andrade, maar de Braziliaanse aanvaller mikte te hoog. Diezelfde Andrade produceerde kort daarna een lage voorzet vanaf de linkerkant, die net iets te scherp was voor Pieter Langedijk. De hoek was moeilijk, het schot verdween over de deklat.

Een volgende doelpoging van Langedijk viel in de 36e minuut te noteren. Het boogballetje van de aanvaller miste echter precisie, waardoor doelman Nick Leijten gemakkelijk kon ingrijpen. Vijf minuten voor rust zorgde een indraaiende vrije trap van Langedijk voor meer gevaar, maar de bal werd vlak voor de doellijn geruimd door een Bossche verdediger. Het gevaarlijkste wapenfeit van FC Den Bosch kwam op naam van Mats Deijl. De verdediger schoot maar net naast na een corner van de Brabanders.

Direct na rust was Orhan Džepar dicht bij de openingstreffer. De kopbal van de middenvelder verdween echter recht in de handen van Leijten. Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld wél in het net. Sven Blummel tekende in de 50e minuut voor de 0-1. Een grote kans om de voorsprong te verdubbelen kregen de Bosschenaren via Sam Kersten. De Bossche verdediger baande zich een weg door de Eagles-gelederen en dwong Sonny Stevens tot een redding. Een minuut later kwam de tweede Brabantse treffer alsnog op het scorebord. Sven Blummel dook op achter de defensie van Go Ahead Eagles, passeerde Hamid Zarbaf en Sonny Stevens en kon de bal in een leeg doel schuiven: 0-2 in de 64e minuut.

Een kwartier voor tijd werd het toch nog spannend. Na een fraaie solo van Sjoerd Overgoor werd Aaron Nemane op maat bediend, waarna de vleugelaanvaller doeltreffend uithaalde: 1-2 in de 75e minuut. Go Ahead Eagles ging op jacht naar de gelijkmaker en die had ook zomaar kunnen vallen. De Bossche goalie Nick Leijten had het lastig met twee afstandsschoten van Stefano Beltrame, terwijl ook Sam Hendriks nog een keer op de keeper strandde. Het bleef echter 1-2, waardoor Go Ahead Eagles het seizoen 2017/18 besloot met een nederlaag.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 1-2 (0-0)
50. Sven Blummel 0-1
64. Sven Blummel 0-2
75. Aaron Nemane 1-2

Scheidsrechter: De heer Van de Graaf