Go Ahead Eagles boekt tegen Almere City eerste competitiezege

Door een 2-1 overwinning op Almere City FC heeft Go Ahead Eagles de eerste competitiezege van het seizoen 2017/18 geboekt. In De Adelaarshorst was clubtopscorer Sam Hendriks verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna Almere City FC scoorde via Kevin Brands. Op slag van rust trof Hendriks opnieuw doel, waardoor de ruststand ook tevens de eindstand was.

Trots. Passie. Trouw. Het spandoek dat voorafgaand aan Go Ahead Eagles – Almere City FC omhoog werd gehesen voor de B-Side, liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De onvoorwaardelijke steun van de Eagles-aanhang werd door de spelers op het veld direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kooij terugbetaald. Vanaf de eerste minuut werd Almere City FC door het elftal van Leon Vlemmings vastgezet op de eigen helft en liet Go Ahead Eagles de bal soepel van voet naar voet gaan.

Het leverde alleen al in de eerste twintig minuten de nodige kansen op, maar Sam Hendriks (doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel), Pieter Langedijk (afstandschot naast) en Rick Ketting (kopbal over) brachten de 1-0 nog niet op het scorebord. Ook Givan Werkhoven, die bij Go Ahead Eagles zijn debuut in de basis maakte, kwam een teenlengte tekort om een scherpe voorzet van La’Vere Corbin-Ong binnen te tikken, terwijl een vlammend schot van Hendriks van ruimt twintig meter ternauwernood door Almere City-doelman Chiel Kramer tot corner werd verwerkt.

De openingstreffer in de 26ste minuut was een logische afspiegeling van de verhoudingen op het veld. De clubtopscorer van Go Ahead Eagles werd door een steekbal van Sjoerd Overgoor vrijgezet voor Kramer en faalde niet in de afwerking: 1-0. Uit het niets kwam Almere City in de 39ste minuut langszij. Nadat Sonny Stevens redding had gebracht op een venijnig schot van Kevin Brands, was het diezelfde Brands die uit de daaropvolgende hoekschop binnenkopte: 1-1. Go Ahead Eagles liet zich door deze tegenslag echter niet uit het veld slaan en pakte de lijn van voor de tegentreffer weer op. Het resulteerde op slag van rust in een nieuwe voorsprong. Hendriks schoot een lage voorzet van Joey Suk achter Kramer (2-1) en bracht daarmee zijn seizoentotaal op zes competitietreffers.

Ook in de tweede helft waren de grootste kansen voor Go Ahead Eagles. De onvermoeibare Suk, door Match Legend Marnix Kolder verkozen tot Man of the Match, vond opnieuw Hendriks, die zijn kopbal in de handen van Kramer zag belanden. Kort daarop werd Stefano Beltrame door Suk bediend, maar de Italiaanse middenvelder had het vizier te hoog staan. Almere City FC kwam niet verder dan een vrije trap van Gaston Salasiwa, die rakelings naast het doel van Sonny Stevens verdween.

De ruim 7.600 toeschouwers in De Adelaarshorst, die het elftal van Go Ahead Eagles weer als vanouds een ‘vocale boost’ gaven, moesten tot de slotfase wachten op het volgende doelgevaar. Pieter Langedijk loste tien minuten voor tijd een schot richting de korte hoek die door Kramer tot corner werd getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop was het vervolgens bijna aanvoerder Xandro Schenk die doeltreffend was. Nadat Anass Ahannach (vrije trap over) en Ezra Walian (afstandschot over) nog dreigend waren voor Almere City FC, kreeg invaller Patrick Maneschijn vijf minuten voor tijd een grote kans om het duel definitief in het slot te gooien. Hendriks kreeg een vrije doortocht richting het Almeerse doel en legde af op Maneschijn, die de bal echter van zijn voet zag springen waardoor Kramer kon ingrijpen. Het deerde het elftal van Leon Vlemmings uiteindelijk niet, want terwijl het noodweer in volle hevigheid boven Deventer was losgebarsten, liet arbiter Kooij het eindsignaal klinken en vierde Go Ahead Eagles de eerste competitiezege van het seizoen 2017/18.

Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1 (2-1)
26. Sam Hendriks 1-0
39. Kevin Brands 1-1
44. Sam Hendriks 2-1

Scheidsrechter: De heer Kooij
Aantal toeschouwers: 7.673
Gele kaart: Joey Suk, Sjoerd Overgoor, Sonny Stevens (allen Go Ahead Eagles), Anass Ahannach, Josef Kvída (beiden Almere City FC)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Dennis Hettinga, Rick Ketting, Xandro Schenk, La’Vere Corbin-Ong; Joey Suk, Sjoerd Overgoor (78. Brem Soumaoro), Stefano Beltrame, Pieter Langedijk (90. Tim Hölscher); Givan Werkhoven (76. Patrick Maneschijn), Sam Hendriks.

Almere City FC: Chiel Kramer; Leeroy Owusu, Calvin Mac-Intosch, Damon Mirani (78. Charles Telfer), Josef Kvída; Anass Ahannach, Kevin Brands, Gaston Salasiwa; Achille Vaarnold (46. Ezra Walian), Dennis van der Heijden, Arsenio Valpoort.