Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam hebben Go Ahead Eagles en hummel hun sponsorovereenkomst verlengd. In de Rabo Lounge van de club zetten Edwin Lugt (voorzitter Go Ahead Eagles) en Arnold de Bruin (managing director Deventrade) hun handtekening onder een nieuwe, vijfjarige verbintenis.

De samenwerking tussen Go Ahead Eagles en Deventrade gaat ver terug: de eerste tenues van hummel werden reeds in 1988 in de Adelaarshorst afgeleverd. Ook de voetballen van Derbystar en de keepershandschoenen en accessoires van Stanno worden al jarenlang door Deventrade geleverd.

Door de vijfjarige verlenging van de sponsorovereenkomst tot 30 juni 2021 zal de teller op maar liefst 33 jaar intensieve en loyale samenwerking komen te staan. Edwin Lugt sprak zijn tevredenheid uit over het langdurige partnerschap: “Wij zijn enorm blij met Deventrade als partner voor onze kleding en het is niet voor niets dat de samenwerking al zo lang voortduurt!”

Ook Arnold de Bruin is trots op de verlenging van de overeenkomst. “De samenwerking met Go Ahead Eagles is ons meest langdurige partnerschap. De club is met ons bedrijf verweven, niet in het minst omdat we allebei in Deventer gevestigd zijn. Ons partnerschap reikt dan ook verder dan alleen kledingsponsor zijn. Daar zijn we erg trots op. De komende jaren zullen wij bijvoorbeeld ook de ‘Go Ahead Eagles is Meer dan Voetbal’-tak van de club direct ondersteunen.”

Duurzaam partnerschap
De samenwerking tussen de partners is de afgelopen 28 jaar steeds verder geprofessionaliseerd. Waar in de beginjaren eenvoudigweg een stapel shirts uit de voorraad tevoorschijn werd gehaald, maakt de special design afdeling van Deventrade tegenwoordig de hummel tenues volledig naar wens voor Go Ahead Eagles. Dit is een designproces waarbij de club en de sponsor intensief samenwerken. En niet zonder innoverend te zijn: in 2009 schitterde bij Go Ahead Eagles voor het eerst een skyline op een Nederlands voetbalshirt.

Inmiddels is de designfase van de tenues voor het seizoen 2016/17 in volle gang. Het nieuwe uittenue, met daarop de voor- en achternamen van alle supporters die vóór 18 april 2016 hun seizoenkaart aanschaffen dan wel verlengen, zal deze zomer worden gepresenteerd.

Over Deventrade
Deventrade BV is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt gerund door de tweede generatie. Onder deze toegewijde leiding is Deventrade uitgegroeid tot een toonaangevend sportbedrijf. De sportkleding- en accessoireportfolio omvat de merken hummel, Stanno, Reece Australia, Reece Individual, Derbystar, Select, Monta en Sportdirect.com.

In Nederland is Deventrade met hummel al jaren marktleider op het gebied van teamwear. Het merk is goed vertegenwoordigd in de Eredivisie, de Jupiler League en het amateurvoetbal, maar ook in sporten als handbal en volleybal. Bij hummel teamwear draait alles om goede kwaliteit, een krachtig design en een toegankelijke prijs. Teamkleding is beschikbaar in vele kleuren en modellen, waardoor vrijwel iedere vereniging uit de uitgebreide collectie een tenue in de clubkleuren kan samenstellen.

hummel04Arnold de Bruin, Edwin Lugt en Marthijn Pothoven (vlnr) tonen zich tevreden met het duurzame partnerschap tussen Go Ahead Eagles en hummel. (Foto: Erik Pasman)