Go Ahead Eagles en RKC beginnen oefencampagne met gelijkspel

In Terwolde ontving Go Ahead Eagles vandaag mede-Eredivisionist RKC Waalwijk voor de eerste wedstrijd in de oefencampagne voor het seizoen 2021/2022. In een wedstrijd waarin traditiegetrouw veel spelers werd gewisseld, kwamen beide ploegen één keer tot scoren.

Voor trainer Kees van Wonderen gold de wedstrijd van drie keer dertig minuten als een mogelijkheid om alle spelers in actie te kunnen zien op ‘Klein Milanello’. Diverse stagespelers kregen de kans om hun kunsten te vertonen, evenals een aantal spelers van Go Ahead Eagles Onder-21.

Het eerste half uur was aftasten voor beide ploegen. Hoewel Go Ahead Eagles iets meer balbezit had, leidde dat niet tot concrete kansen. Een kopbal van Philippe Rommens, een schot van proefspeler Giovarny Sluiter en een voorzet van Zakaria Eddahchouri, die als spits fungeerde, konden doelman Etienne Vaessen niet verrassen. Aan de andere kant kon Finn Stokkers namens RKC Waalwijk niet genoeg vaart achter zijn schot zetten, waardoor doelman Andries Noppert de bal rustig kon klemmen.

Het tweede half uur begon Go Ahead Eagles met drie nieuwe spelers: Julliani Eersteling, Ogechika Heil en Ragnar Oratmangoen maakten hun intrede op het Terwoldse gras. Laatstgenoemde bewees zichzelf al na minder dan een minuut, toen hij verwoestend uithaalde richting het Waalwijkse doel. Vaessen pareerde knap. Aan de andere kant was Alexander Büttner namens RKC Waalwijk gevaarlijk middels een vrije trap. Andries Noppert tikte de bal over.

Na 45 minuten werden de overige zeven basisspelers gewisseld door Go Ahead Eagles (met uitzondering van Noppert) en ook RKC kwam met mutaties. De frisse spelers zorgden gelijk voor meer vuur in de wedstrijd. De Waalwijkers zetten vroeg druk op de verdediging van Go Ahead Eagles en dat wierp meteen zijn vruchten af. De Deventer ploeg leidde hierdoor onnodig balverlies op het middenveld, waardoor RKC met veel man kon counteren. Lennerd Daneels kon profiteren met een lage schuiver: 0-1.

Het antwoord van Go Ahead Eagles kwam heel snel. Moritz-Broni Kwarteng combineerde met de doorgelopen Giannis Botos, die de bal knap teruglegde op Kwarteng. De buitenspeler rondde prima af in de verre hoek, waardoor beide ploegen na een uur gingen ‘rusten’ met een 1-1 tussenstand. Na de tweede rustpauze konden beide ploegen niet meer overtuigen. Beide elftallen speelden tamelijk rommelig de wedstrijd uit, waardoor Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk hun oefencampagne begonnen met een gelijkspel.