Go Ahead Eagles knokt zich naar nieuwe driepunter

Go Ahead Eagles heeft wederom met 1-2 gewonnen. Ditmaal was MVV na een ware thriller het slachtoffer van de ‘perfect score’ die voor Go Ahead Eagles nu drie duels aanhoudt.

Door de rode kaart van Julian Lelieveld in Eindhoven wijzigde John Stegeman zijn basiself op één plek: Dennis Hettinga startte in Maastricht als rechtsback.

Diezelfde Hettinga zag als verdediger in de openingsfase een Maastrichtse storm op zich af komen. De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en werd daar na tien minuten voor beloond. Door miscommunicatie tussen Baas en Veldmate viel de bal uit een corner voor de voeten van Mares. Hij schoot van dichtbij binnen: 1-0.

Amper vijf minuten later moest MVV verder met tien man. Gunst haalde Navrátil onderuit van achteren en moest inrukken van scheidsrechter Bax. Het spelbeeld draaide hierna volledig en Go Ahead Eagles opende de jacht op de gelijkmaker. Die kwam na twintig minuten spelen: Richard van der Venne knalde een afgeslagen bal via een MVV-been in de hoek: 1-1. Tot de rust werd er – ondanks een paar kansjes voor beide ploegen – niet meer gescoord.

Van der Venne wordt bejubeld na het maken van de 1-1. (Foto: Erik Pasman)

Tweede helft
Go Ahead Eagles wisselde in de rust één keer: Dzepar bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Van Moorsel. Met hem in de gelederen werd de zoektocht naar een gaatje in de Maastrichtse muur doorgezet.

Ondertussen probeerde MVV gevaarlijk te worden via de counter. Dat lukte Martina; hij kwam door via links en werd volgens Bax onreglementair gestuit door Hettinga. De toegekende penalty, genomen door Van den Hurk, werd echter knap gestopt door Verhulst.

Gesterkt door deze opsteker en de vocale steun van het uitvak ging Go Ahead Eagles opnieuw op jacht naar de 1-2. Bosz was dichtbij, maar zijn afstandsknal spatte uiteen op de lat. Maarten Pouwels werd net hiervoor gebracht voor Thomas Verheydt, die in de eerste helft al geel ontving. Lauw in het veld – hij stond er een minuut of 4 – was Pouwels het eindstation van een prachtige aanval. Geweldige crosspass Bosz op Bakx, die puntgaaf afleverde bij de spits uit Dalfsen: 1-2.

MVV wisselde twee keer en moest nu op zoek naar de goal. Go Ahead Eagles probeerde het duel te blijven controleren, maar zag de thuisploeg de druk op de goal verhogen. In de slotfase leverde dit een paar hachelijke momenten op voor het doel van Verhulst. Gelukkig werd het Go Ahead Eagles niet fataal en werd de ‘perfect score’ uitgebreid naar drie duels.

MVV – Go Ahead Eagles 1-2
1-0 Mares (10)
1-1 Van der Venne (21)
1-2 Pouwels (70)