Go Ahead Eagles knokt zich naar zege in Dordrecht

In een weinig verheffende wedstrijd met een enerverend slot heeft Go Ahead Eagles gewonnen van FC Dordrecht. Dankzij een late goal van Xandro Schenk boekte de Deventer ploeg voor het eerst sinds 2006 een zege aan de Krommedijk.

In een weinig verheffende eerste helft was het balbezit voor Go Ahead Eagles en de kansjes voor FC Dordrecht. De thuisploeg liet zich zakken en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte met kopkansen voor Bliek (naast en over) en schotkansen voor Mutzers en Mahmudov (reddingen Stevens).

De spelers van Go Ahead Eagles werkten hard, drongen wel aan, maar beten lange tijd hun tanden stuk op de fysiek sterke defensie van ‘Dordt’. Ook de hobbelige en stroeve kunstgrasmat in Dordrecht hielp niet mee. Tien minuten voor de rust kreeg Beltrame een trap in zijn buik, waarna arbiter Gerets Go Ahead Eagles een vrije trap toekende op de rand van de zestien. Jeff Stans schoot de bal onberispelijk in de hoek van de keeper en zorgde voor een 0-1 ruststand.

Jeff Stans schiet prachtig raak en scoort zijn eerste goal voor Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

FC Dordrecht moest het met een 0-1 achterstand over een andere boeg gooien. Ingraven kon niet meer en dus werd de aanval gekozen. Go Ahead Eagles wankelde en mocht Stevens danken toen Mahmudov na een klein uur spelen van dichtbij vrij kon inschieten. De goalie redde katachtig met zijn voet.

Net toen Go Ahead Eagles de wedstrijd weer een beetje onder controle leek te krijgen, scoorde FC Dordrecht de 1-1. Een vrije trap van Mahmudov werd door niemand aangeraakt en vloog in de verre hoek.

Go Ahead Eagles nam geen genoegen met een punt en zocht actief de aanval. Dat resulteerde drie minuten voor tijd in de 1-2. Nemane had een uitstekende actie in huis, maar zag zijn schot gekeerd worden. Ketting zette hierna opnieuw voor en mede-defenseur Schenk kon binnen tikken: 1-2. Hij kroonde zich hiermee tot matchwinner.