Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles O18 wil koppositie verstevigen

Alle jeugdelftallen van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie zijn inmiddels over de helft van de najaarscompetitie. Waar sommige jeugdteams aanspraak maken op promotie (plek 1 en 2), daar zijn er ook jeugdteams die hopen dat ze ook na de winterstop op hetzelfde niveau uit mogen komen.

Onder-18 is de koploper van Divisie 3A en wil die positie morgen (zaterdag 11 november) verstevigen wanneer hekkensluiter AFC’34 O18 naar Wesepe afreist. De twee concurrenten van het team van Jeroen Spies – FC Eindhoven O18 en Excelsior O18 – spelen tegen elkaar en dus kan Go Ahead Eagles O18 bij winst een grote stap richting promotie zetten. De Alkmaarders wonnen pas één keer en verloren al acht keer dit najaar. Om 12:30 uur wordt er op sportpark De Muggert aangevangen.

Onder-16 – acterend op het hoogste jeugdniveau van Nederland – bevindt zich in de staart van de ranglijst. Momenteel staat de ploeg van Jip Ellenbroek onder de streep, maar nummer 6 Vitesse O16 staat op slechts één punt afstand. Morgen speelt Go Ahead Eagles Onder-16 in Schiedam tegen Sparta Rotterdam O16. De Rotterdammers waren een maand geleden met minimale cijfers (0-1) te sterk voor de Deventenaren.

Onder-21 – eveneens actief in Divisie 1A – kwam vanmiddag al in actie op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. Tegenstander FC Twente / Heracles O21 bleek met 0-2 te sterk voor het team van Martijn Jongbloed, dat de zesde plaats op de ranglijst inneemt. Na een 0-0 ruststand trokken de Tukkers het duel in de tweede helft naar zich toe door doelpunten in de 53e en 70e minuut.   

Onder-13 speelt in het hoge noorden een cruciale subtopwedstrijd tegen FC Groningen O13. Beide jeugdteams staan op 14 punten met een achterstand van 4 punten op nummer twee FC Twente / Heracles O13. De Tukkers spelen tegen koploper NEC O13 en dus zou het zomaar kunnen zijn dat de winnaar van morgen die promotieplek tot op één punt nadert. De pupillen van Bram Meuwissen wonnen eerder dit seizoen ruim van de noorderlingen: 5-0.

Onder-15 hoeft iets minder lang in de bus te zitten en reist af naar Sportcentrum Papendal voor het treffen met Vitesse O15. De manschappen van Peter Vogel presteren deze competitie uitstekend en staan op de tweede plek. Van Vitesse O15 werd eerder met 2-1 gewonnen; de laatste overwinning van de Arnhemmers dateert sowieso van september.

Terug naar overzicht