Go Ahead Eagles pakt eerste driepunter: 4-1 zege op FC Volendam

In de eerste thuiswedstrijd van Eredivisieseizoen 2023/2024 heeft Go Ahead Eagles vanavond de eerste driepunter van het seizoen gepakt. In De Adelaarshorst was de ploeg van René Hake met 4-1 te sterk voor FC Volendam. Doelpunten van Bas Kuipers, Oliver Edvardsen en Willum Willumsson zorgden in de eerste helft voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Door een rode kaart voor Bobby Adekanye – op slag van rust – stond Go Ahead Eagles echter de gehele tweede helft met tien man in het veld. Daryl van Mieghem scoorde nog tegen namens FC Volendam (3-1), maar na de bevrijdende treffer van Enric Llansana was de buit definitief binnen voor Go Ahead Eagles.

In het Matchcenter zijn alle wedstrijdontwikkelingen van Go Ahead Eagles – FC Volendam terug te lezen.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – FC Volendam 4-1 (3-0)
13’ Bas Kuipers 1-0
36’ Oliver Edvardsen 2-0
40’ Willum Willumsson 3-0
62’ Daryl van Mieghem 3-1
86’ Enric Llansana 4-1

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Rode kaart: 45. Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
Gele kaart: Joris Kramer (Go Ahead Eagles), Lequincio Zeefuik, Deron Payne, Quincy Hoeve (allen FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst (66’ Enric Llansana), Philippe Rommens; Bobby Adekanye, Willum Willumsson (90+1’ Jakob Breum), Oliver Edvardsen (66’ Gerrit Nauber); Victor Edvardsen (66’ Sylla Sow).

FC Volendam: Milo Backhaus; Deron Payne, Xavier Mbuyamba (90+5’ Benaissa Benamar), Brian Plat, Derry Murkin; Daryl van Mieghem; Damon Mirani; Bilal Ould-Chikh, Calvin Twigt, Darius Johnson (59’ Ibrahim El Kadiri); Lequincio Zeefuik (78’ Quincy Hoeve).