Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie en in Nederland krijgen jongeren alle kans om te sporten. In een land als Oeganda is dat minder vanzelfsprekend. Om kinderen in Oeganda ook een kans te geven om te sporten, heeft Go Ahead Eagles een groot aantal voetbaltenues geschonken aan Connect2Uganda.

Connect2Uganda (C2U) is een samenwerkingsverband uit de regio Deventer dat in Oeganda samenwerkt met de gemeente Deventer. Samen met scholen uit het district Bukomansimbi is een voetbalprogramma uitgewerkt, waarbij jongeren op verschillende niveaus worden uitgedaagd. Het voetbalproject is in juni 2016 gestart met het geven van clinics aan trainers in Bukomansimbi, onder andere door Jochem de Weerdt, voormalig trainer van de C1 van Go Ahead Eagles. Het hoogst haalbare is dat een speler wordt geselecteerd voor de Bukomansimbi Eagles, het selectieteam van het district.

Verder is er met hulp van diverse voetbalverenigingen uit de regio Deventer de afgelopen jaren al veel sportmateriaal in Bukomansimbi terecht gekomen. De ambitie van C2U sluit goed aan op de ambitie van Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal en was voor Go Ahead Eagles reden om een groot aantal tenues beschikbaar te stellen.
Eerder dit jaar droegen ook Go Ahead Eagles Onder-13 en Onder-15 hun steentje al bij aan Connect2Uganda (zie ook: http/jeugdselecties-zamelen-geweldig-bedrag-oeganda/).