Go Ahead Eagles stuit opmars MVV en wint met 2-0

Go Ahead Eagles heeft vanavond in eigen stadion met 2-0 gewonnen van MVV Maastricht. Na een doelpuntloze eerste helft zorgden doelpunten van Bruno Andrade en invaller Maarten Pouwels ervoor dat de drie punten in Deventer bleven. Go Ahead Eagles maakte daarmee een einde aan de winnende reeks van de Limburgers, die vijf wedstrijden bedroeg.

Na een indrukwekkend eerbetoon voor clubman pur sang Richard Thannhauser was het tien minuten wachten op de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles. Thomas Verheydt, terug in de basis na een blessure, kopte de bal in de handen van MVV-doelman Luuk Koopmans en vond een paar minuten later opnieuw de Maastrichtse keeper bij zijn volgende doelpoging.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Het grootste deel van de 8.216 toeschouwers in De Adelaarshorst dacht in de 21e minuut aan een penalty voor Go Ahead Eagles nadat Jaroslav Navrátil in het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt, maar arbiter Higler oordeelde anders. In het vervolg van de eerste helft vielen er vervolgens nauwelijks kansen te noteren. Alleen Richard van der Venne was nog een keer dreigend met een poging van afstand, maar de clubtopscorer van Go Ahead Eagles zag de bal net naast het Maastrichtse doel verdwijnen.

In de tweede helft voerde Go Ahead Eagles, opgezweept door het publiek op de tribunes, de druk op de Maastrichtenaren langzaam op. Terwijl mogelijkheden van Verheydt en Andrade nog over en naast het doel van Koopmans verdwenen, was Van der Venne dichter bij de openingstreffer. De middenvelder raakte de paal. Uiteindelijk was het Andrade die zijn eerste basisplaats van het seizoen bekroonde met een doelpunt. In de 78e minuut krulde hij de bal op fraaie wijze in de verre hoek: 1-0. MVV zette vervolgens nog wel aan, maar kwam niet echt dreigend meer voor het doel van Hobie Verhulst. In de blessuretijd maakte Maarten Pouwels aan alle onzekerheid een einde door een slippertje van Koopmans af te straffen: 2-0.

Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 2-0 (0-0)
78. Bruno Andrade 1-0
90+2. Maarten Pouwels 2-0

Scheidsrechter: De heer Higler
Toeschouwers: 8.216
Gele kaart: Richard van der Venne (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx, Paco van Moorsel, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (76. Maarten Pouwels), Bruno Andrade (86. Orhan Džepar).

MVV Maastricht: Luuk Koopmans; Marnick Vermijl (88. Amusah Abubakar), Shermar Martina, Dimitri Lavalée (53. Shermaine Martina), Maxime Gunst; Ricardo Ippel, Koen Kostons (67. Jérôme Deom), Luc Mares; Jordy Croux, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen.