Go Ahead Eagles verliest van koploper Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles is er vanavond niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen tegen Fortuna Sittard. De Limburgse koploper van de Jupiler League boekte in De Adelaarshorst een 0-1 zege door een rake kopbal van Perr Schuurs in de 15e minuut.

De ruim 7.500 toeschouwers in De Adelaarshorst zagen een beginfase waarin beide ploegen elkaar voetballend in evenwicht hielden. Het leidde aanvankelijk tot weinig werk voor beide sluitposten, al was de eerste de beste kans van de wedstrijd wel gelijk raak. Een corner van de Limburgers werd door Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs onhoudbaar achter Sonny Stevens gekopt: 0-1 in de 15e minuut.

Een tweede treffer voor de Limburgers was vervolgens dichterbij dan de gelijkmaker aan Deventer zijde, maar Sonny Stevens redde tussen de 30e en 33e minuut twee keer op inzetten van Lisandro Semedo en Finn Stokkers, terwijl Semedo in diezelfde tijdsspanne ook nog in kansrijke positie over schoot. In navolging van Fortuna Sittard leek ook Go Ahead Eagles te scoren uit de eerste grote kans die de Deventer ploeg kreeg. Léék, want Bruno Andrade zag kort voor rust hoe Fortuna-doelman Aykut Özer zijn inzet van dichtbij keerde.

Al snel in de tweede helft kreeg Fortuna Sittard de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de Limburgers vergaten bij een scrimmage voor het Eagles-doel om de bal het beslissende zetje te geven. Een behoorlijke kans om langszij te komen, creëerde Go Ahead Eagles in de 61e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Jeff Stans richting doel gekopt, maar de bal spatte op de lat boven Özer uiteen.

In de wetenschap dat Go Ahead Eagles alleen baat had bij een overwinning, trokken de Deventenaren in de laatste twintig minuten alle offensieve registers open. Fortuna Sittard bleef echter dreigend in de omschakeling, maar met dank aan Stevens (die een schot van Stefan Askovski pareerde) en Robin Buwalda (die een inzet van Semedo vlak voor de doellijn keerde) bleef de hoop op een goed resultaat levend voor Go Ahead Eagles. Stevens verdedigde zijn doel ook met verve nadat André Vidigal kort voor tijd alleen voor hem opdook. Doordat ook Sam Hendriks in de slotminuut net tekort kwam om doelman Özer te verschalken, hield Fortuna Sittard stand in De Adelaarshorst en bleef Go Ahead Eagles met lege handen achter.

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard 0-1 (0-1)
15. Perr Schuurs 0-1

Scheidsrechter: De heer Lindhout
Aantal toeschouwers: 7.563
Gele kaart: Bruno Andrade (Go Ahead Eagles), Lazar Kojic (Fortuna Sittard)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Dennis Hettinga (71. Givan Werkhoven), Rick Ketting, Robin Buwalda, Mauro Savastano (46. Joey Groenbast); Jeff Stans, Joey Suk, Sjoerd Overgoor; Aaron Nemane, Sam Hendriks, Bruno Andrade (65. Stefano Beltrame).

Fortuna Sittard: Aykut Özer; Clint Essers (69. Marco Ospitalieri), Perr Schuurs, Wessel Dammers, Michael Pinto; Lazar Kojic (77. André Vidigal), Lars Hutten (45. Dries Saddiki), Jorrit Smeets; Lisandro Semedo, Finn Stokkers, Stefan Askovski.