Nieuws Algemeen

Go Ahead Eagles veroordeelt gebeurtenissen Emmen ten strengste

Go Ahead Eagles is erg geschrokken van de gebeurtenissen in de binnenstad van Emmen gisteren, waarbij er confrontaties hebben plaatsgevonden tussen ‘fans’ van Go Ahead Eagles en van tegenstander Ferencváros.

Inmiddels is bekend dat er een groep van vijftig Hongaarse aanhangers zonder wedstrijdkaarten naar Emmen was afgereisd. Zij hebben in de binnenstad de confrontatie gezocht en gevonden met aanhangers van Go Ahead Eagles. De sfeer in het centrum was tot op dat moment gemoedelijk. Uiteindelijk heeft de politie de Hongaarse personen naar de Duitse grens kunnen begeleiden.

Go Ahead Eagles stelt de gastvrijheid van de gemeente Emmen en zijn inwoners bijzonder op prijs en betreurt ten zeerste dat een kleine groep personen deze heeft misbruikt.

In samenwerking met de politie van zowel Emmen als Deventer wordt de toedracht van de gebeurtenissen momenteel nader onderzocht. Daar waar nodig worden vanzelfsprekend passende maatregelen genomen.

Wij hopen dat de gemeente Emmen en zijn inwoners Go Ahead Eagles en zijn aanhang niet zal beoordelen op basis van de wandaden van enkele individuen die zich voetbalsupporter noemen.

Uiteraard zal de club er, in samenwerking met alle betrokken partijen, alles aan doen om een herhaling van de verwerpelijke taferelen van gisteren te voorkomen. Zodat het de volgende keer – ook buiten de Fanzone en het stadion – één groot voetbalfeest wordt.

Terug naar overzicht