Eerste Selectie

Go Ahead Eagles houdt zicht op play-offs na overtuigende zege op FC Volendam

Een héérlijke voetbalmiddag; dat is de beste omschrijving van deze zonnige zondag. Go Ahead Eagles wist FC Volendam vol overtuiging opzij te zetten: 3-0! Doelpunten van Isac Lidberg, Oliver Edvardsen en Darío Serra waren genoeg voor de comfortabele zege. Handhaving wisten de mannen van René Hake al enige tijd geleden veilig te stellen en na vandaag zijn zélfs de play-offs om Europees voetbal nog altijd haalbaar. Volgende week – in Heerenveen – zal Go Ahead Eagles moeten winnen (en RKC Waalwijk niet) om deze achtste plek te bereiken.

Ten opzichte van de nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip – precies één week geleden – besloot René Hake om dezelfde elf namen het veld in te sturen. Dat betekende dat Xander Blomme wederom in de basis mocht starten. Voor de jonge Belg was het zijn vijfde basisplaats van dit seizoen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje betraden beide ploegen omstreeks 14:25 uur het veld, waarna de wedstrijd vijf minuten later in gang werd gebracht.

Het was Go Ahead Eagles dat flitsend uit de startblokken kwam. Al na twee minuten voetballen werd Oliver Edvardsen onreglementair neergelegd in het strafschopgebied, met een penalty als gevolg. Willum Willumsson ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door Volendam-goalie Filip Stankovic. Even later was het wéér Go Ahead Eagles dat de kans kreeg om de score te openen. Zowel Oliver Edvardsen als Bobby Adekanye kwam echter net tekort om binnen te tikken.

De kansrijke openingsfase kreeg geen direct vervolg, waarna een periode zonder gevaarlijke momenten volgde. Aan het einde van de eerste helft werd dan tóch de ban gebroken in De Adelaarshorst. Isac Lidberg kreeg pardoes de bal in zijn voeten geschoven van Stankovic, waardoor de Zweed eenvoudig aan kon tekenen voor de 1-0 en zijn zevende treffer van het seizoen.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Volendam

Zo goed als Go Ahead Eagles de eerste helft wist af te sluiten, zo goed begon het ook aan het tweede bedrijf. Na vijf minuten voetballen wist de thuisploeg de score al te verdubbelen. Op aangeven van Willum Willumsson werd Oliver Edvardsen in staat gesteld om aan te tekenen voor de 2-0 door de bal knap over de Volendam-goalie heen te koppen. Tien minuten later werd de Noorse doelpuntenmaker naar de kant gehaald voor Darío Serra. De Spaanse vleugelflitser wist zich vervolgens na drie minuten gelijk te onderscheiden. Een vlammend afstandsschot van Philippe Rommens werd niet lekker verwerkt door de doelman, waarna Serra de rebound van dichtbij binnen wist te schieten: 3-0! Het verzet van de gasten leek hiermee definitief gebroken. Go Ahead Eagles liet de concentratie niet zakken en wist in de laatste twintig minuten de voorsprong ongeschonden over de streep te trekken, waardoor er na 93 minuten voetbal een nieuwe overwinning kon worden bijgeschreven.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Volendam

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0 (1-0)
45’ Isac Lidberg 1-0
50’ Oliver Edvardsen 2-0
65’ Darío Serra 3-0

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 9.911
Gele kaart: Carel Eiting, Lequincio Zeefuik (beiden FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Bobby Adekanye, Xander Blomme (75’ Enric Llansana), Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (63’ Darío Serra); Willum Willumsson, Isac Lidberg (75’ Sylla Sow).

FC Volendam: Filip Stankovic, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Josh Flint (58’ Daryl van Mieghem), Achraf Douiri (57’ Walid Ould-Chikh), Carel Eiting, Calvin Twigt, Derry Murkin, Gaetano Oristanio, Henk Veerman (58’ Lequincio Zeefuik), Francesco Antonucci.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht