Burgemeester Heidema van de gemeente Deventer heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodverordening afgekondigd rond de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax op zondag 28 augustus.

Aanleiding voor de noodverordening zijn signalen dat een groot aantal supporters van Ajax zonder plaatsbewijs en/of al eerder dan zondag naar Deventer wil komen. De politie geeft aan dat daardoor de openbare orde en veiligheid binnen de gemeentegrenzen niet te garanderen is. De noodverordening is van kracht tussen zaterdag 27 augustus 14:00 uur en zondag 28 augustus 18:00 uur.

In die periode is de gemeente Deventer verboden terrein voor alle Ajax-supporters en supporters van andere clubs, met uitzondering van supporters van Go Ahead Eagles. Zondag geldt een uitzondering voor Ajax-supporters die via de combiregeling de wedstrijd bezoeken en in het bezit zijn van een geldig plaatsbewijs voor de wedstrijd.

Rond de toegangswegen van Deventer vindt controle plaats. Supporters zonder plaatsbewijs of die al zaterdag Deventer in willen, mogen de gemeente Deventer niet in. De noodverordening heeft geen consequenties voor de Go Ahead Eagles fans. In verband met de controle op de toegangswegen moeten alle weggebruikers zaterdag en zondag rekening houden met vertraging op de wegen rondom Deventer.

Lees hier meer.

Alle partijen doen er alles aan om er zondag een sportieve wedstrijd van te maken, op en buiten het veld. Vanzelfsprekend roept Go Ahead Eagles zijn fans op hierbij aan te sluiten.