Go Ahead Eagles heeft een nieuwe hoofdtrainer. De club heeft een mondeling akkoord bereikt met Jack de Gier (50), die bij terugkomst van zijn vakantie een contract voor één jaar tekent in De Adelaarshorst.

Toen Go Ahead Eagles de zoektocht naar een nieuwe trainer startte, prijkte de naam van Jack de Gier meteen op het bekende lijstje. Maar in huize De Gier bleek dat andersom ook het geval te zijn. “Als trainer ga je aan het begin van je loopbaan een globale planning maken”, aldus Jack de Gier. “Waar zie je jezelf ooit trainer zijn? Go Ahead Eagles was zeker een van de clubs die ik opschreef. Ik was dan ook blij toen er onlangs een belletje uit de Vetkampstraat kwam, met het verzoek om eens te gaan praten.”

Tekst gaat verder onder foto.

Foto: Soccrates Images

Stormachtig
Tijdens de gesprekken met de clubleiding ontstond er een klik. “Onze voetbalvisies passen goed bij elkaar”, legt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles uit. “Als trainer sta ik voor aanvallend voetbal, waarbij ‘alles geven’ de basis is. Wat dat betreft willen we de lijn van afgelopen seizoen doortrekken. Daarnaast is individuele ontwikkeling van spelers een van de speerpunten van de club en mijzelf. Met name tijdens mijn periode bij Almere City FC (2016-2018, red.) hebben meerdere spelers mooie transfers kunnen maken, doordat ze zich stormachtig ontwikkelden.”

Na een zeer succesvolle periode bij Almere City FC – met één periodetitel, drie Play-Offs-deelnames en een bijna-promotie in 2018 – maakte De Gier zelf vorig jaar ook een mooie transfer: hij ging aan de slag bij NEC. Aan dat avontuur kwam vroegtijdig een einde door tegenvallende resultaten. “Een leerzaam jaar”, noemt hij de periode in Nijmegen. “Natuurlijk ga je naderhand evalueren, om er als trainer beter uit te komen. Ik ben vooral gebrand om komend seizoen te laten zien dat NEC een incident was en Almere City FC geen toeval, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jack de Gier als speler van Go Ahead Eagles tijdens het seizoen 1994/1995. (Foto: VI Images)

Elementen
De Gier staat naar eigen zeggen te popelen om het trainingsveld in Terwolde op te stappen, volgende week zondag. Zowel De Adelaarshorst als ‘Klein Milanello’ is bekend terrein voor de goalgetter van weleer, aangezien hij in het Eredivisieseizoen 1994/1995 uitkwam voor rood en geel. Zijn debuut voor de club? SV Terwolde – Go Ahead Eagles, uitslag: 0-6. Mét twee goals van De Gier, die in competitieverband nog elf keer zou scoren voor de club.

Jack de Gier: “Ik herinner me Go Ahead Eagles gewoon als een fantastische club, een beeld dat de afgelopen jaren bevestigd werd als ik op bezoek kwam met Almere City FC en NEC. Nu al meer dan zesduizend seizoenkaarten verkocht; een record las ik. Er staat en komt een mooie groep spelers en een sterke staf, waarin ik met assistent-trainer Marco Heering en video-analist Leen den Boer twee oude bekenden van Almere City FC tegenkom. Kortom: alle elementen zijn aanwezig om er met z’n allen een mooi seizoen van te maken.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jack de Gier beleeft ook zijn debuut als Go Ahead Eagles-trainer tegen SV Terwolde: op zaterdag 29 juni op Sportpark De Woldermarck. (Foto: Erik Pasman)

Oorlogssterkte
Technisch manager Paul Bosvelt over de aanstelling van Jack de Gier: “In de gesprekken met Jack hebben we een goed beeld gekregen van zijn manier van werken. We proefden daarnaast een grote motivatie om de successen die hij eerder vierde bij Almere City FC een vervolg te geven, ook met de ervaring die hij vorig jaar heeft opgedaan toen het minder ging. Wij zijn ervan overtuigd dat hij de geschikte kandidaat is om de vorig jaar ingezette lijn voort te zetten. Jack kent het DNA van de club, iets wat uiteraard niet doorslaggevend-, maar wel degelijk een plus kan zijn. De komende periode hopen we ook enkele andere vacante posities in de staf en selectie in te vullen, zodat we net als vorig seizoen op vrijwel volledige oorlogssterkte aan de voorbereiding kunnen beginnen.”

Geen reacties meer mogelijk.