Jeugd: O19 en O15 verliezen, winst voor O13

Go Ahead Eagles Onder-19 is er niet in geslaagd de titelstrijd in de tweede divisie A weer spannend te maken. De ploeg verloor in Katwijk met 5-2 van Quick Boys. Ook Go Ahead Eagles Onder-15 ging onderuit, met 3-1 tegen Alphense Boys. Onder-13 won in Wesepe met 3-1 van GVAV-Rapiditas.

5-2 was volgens Onder-19-trainer Harry Decheiver een geflatteerde uitslag. Go Ahead Eagles kwam op een 1-0 voorsprong, maar stond al snel weer achter door twee rake kopballen uit hoekschoppen. Nog voor de pauze werd het 2-2. Na de 3-2 nam de Deventer ploeg meer risico – en kwamen er mogelijkheden op de gelijkmaker – maar knakte het geloof in een resultaat na de 4-2. Decheiver: “Een fysieke ploeg, Quick Boys. Daar hadden wij vooral bij standaardsituaties moeite mee.”

Jan Kromkamp zag Go Ahead Eagles Onder-15 een uitmuntende eerste helft spelen tegen Alphense Boys. Aan de hand van verzorgd voetbal en een doelpunt van Mario Francismouth, ging de ploeg met een 1-0 voorsprong rusten in Alphen aan den Rijn. “We waren de baas op het veld”, constateerde Kromkamp. Na de pauze trok Alphense Boys een blik krachtpatsers open. Go Ahead Eagles legde het af op fysiek vlak. De thuisploeg was sneller en sterker. Kromkamp troostte zijn spelers met de overtuiging dat goed voetbal altijd overwint. “Sommige jongens waren erg teleurgesteld, maar ze hoeven hiervan niet in de war te raken.” Hypothetisch: “Over vier jaar, als iedereen uit de groeispurt is, win je zo’n wedstrijd van Alphense Boys. Ik ben trots op ons talent.”

Trainer Uğur Yildirim zag zijn elftal een moeilijker zaterdag beleven dan te doen gebruikelijk. Voor rust voetbalde Go Ahead Eagles O13 zelfs ondermaats. “Het was drie keer niks.” In de tweede helft herpakte de ploeg zich. Drie doelpunten waren genoeg voor de zege. Yildirim gaf zijn rechtsachter Ivan van den Berg en centrumverdediger Simon Zweers een compliment. “Zij speelden uitstekend, waren de besten van het veld.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Quick Boys O19 – Go Ahead Eagles O19 5-2 (2-2). Doelpunten GAE: Dani Cloteda, Giovanni Büttner.
Eerste divisie A: Alphense Boys O15 – Go Ahead Eagles O15 3-1 (0-1). Doelpunt GAE: Mario Francismouth.
Tweede divisie D: Go Ahead Eagles O13 – GVAV-Rapiditas O13 3-1 (1-1). Doelpunten GAE: Dean ter Stege, Stijn Terlouw, Dinand Burgmeijer.