Na twee zaterdagen zonder competitieverplichtingen staan er voor de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding morgen (zaterdag 4 mei) louter thuiswedstrijden op het programma. De wedstrijden van dit weekeinde worden gevolgd door nóg drie duels in mei, waarna de competitie ten einde is en de balans kan worden opgemaakt.

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft nog een aantal punten nodig om de concurrentie definitief achter zich te laten en ook volgend seizoen uit te komen in de Eerste Divisie. Het team van O19-trainer Jan Kromkamp staat in de Eerste Divisie-laag op een zesde plaats met 11 punten uit 10 competitieduels en ontvangt morgen nummer vier FC Emmen O19 (15 uit 10) op sportpark De Zandweerd in Deventer.

Ook Go Ahead Eagles Onder-17, dat in de Eerste Divisie-laag de vierde plek inneemt met 14 punten uit 10 competitiewedstrijden, hoopt volgend seizoen op hetzelfde niveau uit te komen. Daarvoor zou een overwinning op AFC O17 een belangrijke stap in de goede richting zijn. De Amsterdammers bezetten de zevende (en voorlaatste) plaats op de ranglijst met 11 punten en reizen morgen af naar sportpark De Zandweerd voor de ontmoeting met het team van O17-trainer Uǧur Yildirim.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Nog vier wedstrijden scheiden lijstaanvoerder Go Ahead Eagles Onder-15 van een mogelijk kampioenschap in de Tweede Divisie D. Om de naaste concurrenten FC Emmen O15 en FC Groningen O15 definitief voor te blijven, dient het team van trainer Tristan Berghuis in ieder geval zelf zijn wedstrijden te blijven winnen. Morgen neemt Go Ahead Eagles Onder-15 het op sportpark De Muggert in Wesepe op tegen Blauw Wit ’34 O15.

Met 14 punten uit 10 competitiewedstrijden en een vijfde plaats in het klassement heeft Go Ahead Eagles Onder-13 zich verschanst in de middenmoot van de Eerste Divisie-hoog. Hetzelfde puntenaantal werd geoogst door PEC Zwolle, dat morgen de tegenstander is van het team van O13-trainer Jip Ellenbroek. De ‘kleine IJsselderby’ vindt plaats op sportpark De Muggert in Wesepe en begint om 11:00 uur.

 

Wedstrijdprogramma zaterdag 4 mei

Eerste Divisie-laag (15:00 uur, sportpark De Zandweerd, Deventer):
Go Ahead Eagles Onder-19 – FC Emmen Onder-19

Eerste Divisie-laag (12:45 uur, sportpark De Zandweerd, Deventer):
Go Ahead Eagles Onder-17 – AFC Onder-17

Tweede Divisie D (13:00 uur, sportpark De Muggert, Wesepe):
Go Ahead Eagles Onder-15 – Blauw Wit ’34 Onder-15

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark De Muggert, Wesepe):
Go Ahead Eagles Onder-13 – PEC Zwolle Onder-13