Jong Go Ahead Eagles nog altijd ongeslagen aan kop

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond in het Erve Asito in Almelo met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Heracles. Daardoor handhaaft het team van trainer Kick Maatman de ongeslagen status én de koppositie in poule A van de Reservecompetitie. De Deventer ploeg kwam vlak voor rust op voorsprong door Adrian Edqvist (foto boven), maar moest in de tweede helft de gelijkmaker van Heraclied Teun Bijleveld incasseren: 1-1.

Bij Jong Go Ahead Eagles, dat vorige week met een jonge ploeg een verdienstelijk gelijkspel afdwong tegen Jong Feyenoord, had Maatman ditmaal de beschikking over onder anderen Alexander Bannink en Antoine Rabillard. Beiden kregen een uur speeltijd. Jong Heracles startte met onder meer de A-selectiespelers Dario Van den Buijs, de nieuwe aankoop Jeremy Cijntje en Dabney dos Santos in de basis.

Zakaria Eddahchouri, hier aan de bal in de thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord, gaf vanavond tegen Jong Heracles Almelo de assist op de 0-1 van Adrian Edqvist. (Foto: Dennis Bresser)

De eerste helft probeerde Jong Heracles de verdediging van Go Ahead Eagles vol onder druk te zetten. De Deventenaren, met het opnieuw sterke verdedigingscentrum Gino Bosz en Donny van Iperen, wisten zich daar echter telkens onderuit te spelen. Jong Go Ahead Eagles liet bij vlagen goed veldspel zien, wat resulteerde in enkele kansen en mogelijkheden. Vlak voor rust was het uiteindelijk de snelle linksbuiten Adrian Edqvist, die op aangeven van vormgever Zakaria Eddahchouri de op dat moment meer dan verdiende voorsprong op het scorebord bracht: 0-1.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Het beloftenteam van Heracles Almelo werd wat sterker en er ontstond een meer open wedstrijd. Toch bleef de ploeg van Maatman gevaarlijk in de omschakeling, maar liet het de mogelijkheden om de score verder uit te bouwen liggen. Een kwartier voor tijd strafte Teun Bijleveld slordig balverlies aan Deventer zijde af en tekende daarmee voor de gelijkmaker: 1-1. In de slotfase kreeg Jong Heracles nog enkele goede kansen om de overwinning te pakken, maar uiteindelijk eindigde het duel in een terecht gelijkspel gezien het wedstrijdbeeld over de gehele wedstrijd.

Maarten Pouwels, hier in actie tegen Jong Feyenoord, begon in Almelo als rechteraanvaller tegen Jong Heracles. De Dalfsenaar kreeg de enige gele kaart van de wedstrijd. (Foto: Dennis Bresser)

Door het gelijkspel blijft Jong Go Ahead Eagles na vijf speelronden ongeslagen en tevens koploper in de sterke poule A van de Reservecompetitie. Na afloop toonde Kick Maatman zich wederom tevreden over de manier waarop zijn ploeg voor de dag was gekomen. “Voor rust heb ik bij vlagen zitten genieten van de manier waarop wij ons onder de druk van Jong Heracles uit wisten te spelen”, aldus de oefenmeester, die vond dat zijn ploeg zichzelf wel tekort deed door dit niet verder in de score uit te drukken. “Gezien het spelbeeld in de tweede helft en de kansen die Jong Heracles in de eindfase nog kreeg, kan ik echter leven met het gelijkspel.”

Jong Heracles Almelo – Jong Go Ahead Eagles 1-1 (0-1)
42. Adrian Edqvist 0-1
76. Teun Bijleveld 1-1

Gele kaart: Maarten Pouwels (Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen, Gino Bosz, Donny van Iperen, Nicolas Abdat; Joran Swart, Zakaria Eddahchouri (78. Jarno van den Bos), Alexander Bannink (60. Max Leeflang); Maarten Pouwels, Antoine Rabillard (60. Samuel Wakana), Adrian Edqvist.