Jong Go Ahead Eagles verliest en mist plaatsing voor promotiepoule

Jong Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de promotiepoule voor reserveteams. In Nijmegen werd met 4-3 verloren van Jong NEC, waardoor het beloftenteam van Go Ahead Eagles in poule A van de Reservecompetitie op de slotdag van de eerste seizoenshelft terugviel van de vierde naar de zesde plaats. Voor een plek in de promotiepoule was een plek bij de Top-5 een vereiste.

Binnen tien minuten keek het beloftenteam van Go Ahead Eagles al tegen een 2-0 achterstand aan. Na een Deventer overtreding in het zestienmetergebied mocht Lowie van Zundert namens Jong NEC aanleggen voor een strafschop: 1-0 in de 5e minuut. Kort daarop profiteerde Hicham Haouat van balverlies aan Eagles-zijde en verdubbelde de Nijmeegse voorsprong door de bal over doelman Mark Spenkelink te lobben: 2-0 in de 9e minuut. Daarmee was het leed in de eerste helft nog niet geschied voor Jong Go Ahead Eagles, want in de 20e en 24e minuut was het opnieuw Van Zundert die twee keer doel trof en het kwartet Nijmeegse doelpunten compleet maakte: 4-0. Kort voor rust slaagde ook Jong Go Ahead Eagles erin om een treffer op het scorebord te zetten. Op aangeven van Jarno van den Bos trof Givan Werkhoven doel: 4-1 in de 40e minuut.

(Foto: Ben Gal)

Zo snel als Jong NEC in de eerste helft scoorde, zo snel trof Jong Go Ahead Eagles in de tweede helft doel. Op aangeven van Bruno Andrade vond Pieter Langedijk in de 49e minuut het net: 4-2. In de 56e minuut kwam het team van Kick Maatman zelfs weer helemaal terug in de wedstrijd nadat Rick Ketting een corner van Langedijk tot doelpunt promoveerde: 4-3. In het laatste half uur van het duel werd Maarten Pouwels als invaller gebracht en Jong Go Ahead Eagles kreeg ook kansen om de gelijkmaker te scoren. Zelfs in blessuretijd had de bevrijdende treffer zomaar kunnen vallen via inzetten van Jairzinho Slijngard en de mee naar voren gekomen Spenkelink, die maar net naast schoot. Doordat het vierde Deventer doelpunt uitbleef, was 4-3 de eindstand in Nijmegen.

“De eerste twintig minuten waren van onze zijde verschrikkelijk”, vond Maatman. “We maakten de verkeerde keuzes en veel persoonlijke fouten, die ook nog eens gelijk door Jong NEC werden afgestraft. Het was allemaal heel matig.” In de rust hield Maatman zijn manschappen voor dat de wedstrijd absoluut nog niet verloren was. “In de tweede helft liep eigenlijk alles volgens plan. We scoorden twee keer en brachten daarna Maarten Pouwels om nog iets te forceren. Helaas lukte het ons alleen niet meer om die vierde treffer te maken, hoewel die goal wel in de lucht hing en we over de hele wedstrijd genomen de meeste kansen creëerden.”

Door de 4-3 nederlaag zakte Jong Go Ahead Eagles in poule A van de Reservecompetitie van de vierde naar de zesde plaats in het eindklassement, waardoor het een ticket voor de promotiepoule voor reserveteams misliep. Na de winterstop komt Jong Go Ahead Eagles uit in een nieuw te vormen poule die bestaat uit de nummers 6 t/m 10 van poule A en de nummers 6 t/m 11 van poule B van de Reservecompetitie.

Jong NEC – Jong Go Ahead Eagles 4-3 (4-1).
5. Lowie van Zundert 1-0 (strafschop)
9. Hicham Haouat 2-0
20. Lowie van Zundert 3-0
24. Lowie van Zundert 4-0
40. Givan Werkhoven 4-1
49. Pieter Langedijk 4-2
56. Rick Ketting 4-3

Jong NEC: Marco van Duin; Robin Buwalda, Niek Hoogveld, Ole ter Haar Romeny, Kevin Jansen, Lowie van Zundert, Paolo Sabak, Bart Spierings, Hicham Haouat, Rick Wouters, Christophe van Zutphen.

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Jarno van den Bos, Sam Beukema (82. Joey Groenbast), Rick Ketting, Dennis Hettinga (31. Jairzinho Slijngard); Giovanni Büttner, Gor Agbaljan, Orhan Džepar; Pieter Langedijk, Givan Werkhoven, Bruno Andrade (73. Maarten Pouwels).