Koppositie voor Onder-18 na ‘Eindhovense dubbelslag’

Met de ontknoping van de najaarscompetitie in zicht deden twee jeugdteams van Go Ahead Eagles vandaag goede zaken. Door een uitzege bij Quick O13 in Den Haag nestelde Go Ahead Eagles Onder-13 zich steviger in de middenmoot van Divisie 2A, terwijl Go Ahead Eagles Onder-18 zichzelf lijstaanvoerder van Divisie 4B mag noemen na de tweede zege binnen een week op FC Eindhoven O18. Go Ahead Eagles O14 – SC Cambuur O14 werd als gevolg van een bevroren veld afgelast.

Go Ahead Eagles O13 schreef vandaag een driepunter in Divisie 2A bij. In Den Haag won het team van Martijn Jongbloed met 1-3 van Quick O13. Na de vroege openingstreffer van Kick Possemis kwam de tegenstander uit de residentiestad in de eerste helft op gelijke hoogte: 1-1. Doordat Kick Possemis kort voor rust opnieuw trefzeker was, begon Go Ahead Eagles O13 met een 1-2 voorsprong aan de theepauze.

In de tweede helft werden de drie punten definitief veilig gesteld toen Kick Possemis ook zijn derde doelpunt van het duel maakte: 1-3. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan heeft Go Ahead Eagles O13 – dat op een zesde plaats staat – nu een voorsprong van vijf punten op Alphense Boys O13, dat de voorlaatste plaats bezet.

Quick O13 Go Ahead Eagles O13 (1)

Met FC Eindhoven O18 trof Go Ahead Eagles O18 dezelfde tegenstander als vorige week zaterdag. Waar het inhaalduel vorige week nog met 3-2 werd gewonnen op sportpark Zuiderlaan in Twello, daar zegevierde het team van Tristan Berghuis vandaag ook in het Jan Louwers Stadion: 1-4. Halverwege was de wedstrijd cijfermatig nog in evenwicht. Milan Berenschot was verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna de Eindhovenaren via een kopbal langszij kwamen: 1-1. In de tweede helft nam Go Ahead Eagles O18 afstand van de gastheren uit de Lichtstad. Achtereenvolgens Bruno van den Dungen, Robbin Weijenberg (strafschop) en Siem Askamp zetten de 1-4 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning mag Go Ahead Eagles O18 zich koploper noemen van Divisie 4B. Wel heeft FC Den Bosch O18 – dat met drie punten minder op een tweede plaats staat – nog twee inhaalduels tegoed.

Fc Eindhoven O18 Go Ahead Eagles O18 (2)