Go Ahead Eagles A1 kende een moeizame middag bij CSV Apeldoorn. De ploeg van trainer Harry Decheiver won nipt: 1-2. De B1 had in Assen geen enkele moeite met ACV en zegevierde met 1-10.

“Zoals de uitslag al doet vermoeden, hebben wij het moeilijk gehad”, bekende Decheiver. “CSV is een redelijke tegenstander die dit seizoen denk ik in de bovenste regionen gaat meestrijden. Daarbij hadden wij niet onze beste dag. Voetballend was het vaak te matig en we creëerden te weinig.” Kort voor tijd bracht Yannick der Vries verlossing door de winnende treffer binnen te schieten. Decheiver: “Dat het zo lang duurde voor wij scoorden, geeft aan dat we het zwaar hadden.”

B1-trainer Kick Maatman was in jubelstemming. “Als je dan toch een eind van huis bent, dan ook maar de drie punten meenemen. En de wijze waarop was fantastisch. We begonnen goed en stonden al na een kwartier op 0-3.” Kort daarna kreeg een speler van ACV rood wegens natrappen. Maatman: “Daardoor moesten we anders voetballen en dat was voor rust wennen. Maar in de tweede helft pakten de jongens het geweldig op. Ik heb de ene na de andere sprankelende aanval gezien, precies zoals wij willen.”

 

Karakteristieken:

CSV Apeldoorn A1 – Go Ahead Eagles A1 1-2 (0-0). Doelpunten GAE: Giovanni Büttner, Yannick der Vries.

ACV B1 – Go Ahead Eagles B1 1-10 (0-3). Doelpunten GAE: Faisal Toryalai (3), Jairzinho Slijngard (3), Samuel Wakana (2), Jordy Knippenberg, Chiel Huis in ’t Veld.