Eerste Selectie

Nieuwe thuis- en uitshirt als pre-order te bestellen

Een klassiek rood shirt met een gele baan, voorzien van een moderne twist. Dat is het thuisshirt voor seizoen 2022/2023 waarin Go Ahead Eagles morgen aantreedt tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen SV Terwolde. In uitwedstrijden draagt het team van René Hake dit seizoen een paars geblokt shirt. Als keepersshirt is gekozen voor een vintage zwart tenue.

“Het uitgangspunt was een voetbalshirt, dat ook fashionable is”, legt Bas Kuipers de keuze voor het nieuwe uitshirt uit. “Dus een shirt dat te dragen is naar de stad, school of het strand op een jeans. Het shirt is een combinatie van heritage: paars is uiteraard de ‘derde’ clubkleur van Go Ahead Eagles en ook het uittenue van 1993/1994 was een geblokt shirt, alleen destijds was de kleur blauw-zwart.”

Het unieke van het uitshirt is dat Go Ahead Eagles dit seizoen met KOWET op de borst zijn uitwedstrijden zal spelen. Met dank aan Kees Vierhouten, die het ontwerp van het shirt en het verhaal erachter zo mooi vond, dat hij afstand deed van de naam van Jumper de Diersuper op de voorkant van het shirt. Als ode aan de supporters en het ontwerp van Snelle en Bas, besloot Vierhouten – destijds nog geen grootaandeelhouder – zowel de positie op de voor- als achterzijde van het uitshirt te ‘kopen’ om Jumper op de achterkant te kunnen plaatsen en de gevleugelde term KOWET op de voorkant.

In navolging van Peter Rufai en Jan Bos – de vader van Snelle – zullen de doelmannen van Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 in een vintage zwart shirt keepen. Het nieuwe thuisshirt wordt gekenmerkt door de klassieke rode kleur met een verticale gele baan, voorzien van een moderne twist. Uniek is dat de baan is doorgetrokken en niet onderbroken wordt door een rode horizontale balk, met dank aan de shirtsponsoren van Go Ahead Eagles. De gele baan kent rafelrandjes aan de zijkant als moderne twist. Morgen zal Go Ahead Eagles voor het eerst het nieuwe thuistenue dragen tijdens de oefenwedstrijd tegen SV Terwolde.

Het nieuwe thuis- en uitshirt zijn als pre-order te bestellen in de webshop. De verwachte bezorgperiode is eind juli.

Thuisshirt 2022/2023

Uitshirt 2022/2023

Keepersshirt 2022/2023

Terug naar overzicht