O21 en O16 doen goede zaken op hoogste Nederlandse jeugdniveau

Op het allerhoogste niveau van Nederland (Divisie 1A) deed zowel Onder-21 als Onder-16 goede zaken. Beide teams slaagden er vandaag in om hun uitduel met 0-1 te winnen. Ondanks het puntenverlies van vandaag blijven Onder-18 en Onder-15 volop meestrijden voor promotie. De jongste twee jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie – Onder-13 en Onder-14 – lieten het net op sportpark Zuiderlaan in Twello liefst dertien keer bollen.

Onder-21 bracht vandaag een bezoek aan de Hofstad. Een doelpunt van Gijs Steinfelder in de tweede minuut was voldoende voor een driepunter tegen ADO Den Haag O21: 0-1. Door de overwinning in de stad achter de duinen vergrootte het team van Martijn Jongbloed – met nog drie wedstrijden te gaan – het gat ten opzichte van de gevarenzone naar vier punten.

Onder-16 won op bezoek bij Vitesse O16. De enige treffer van de wedstrijd werd in de eerste helft gescoord door Preston Okoro. Ook voor het team van Jip Ellenbroek is de overwinning een belangrijke stap richting lijfsbehoud in Divisie 1A. Met nog twee wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op Vitesse O16 – dat de voorlaatste plaats op de ranglijst inneemt – zes punten.

Voor Onder-18 waren de druiven vandaag zuur. Op het sportpark van WWNA in Wenum-Wiesel keek het team van Jeroen Spies tegen Excelsior O18 door twee strafschoppen in de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan. De treffer van Kaid Becker in de slotfase van de tweede helft kon niet meer voorkomen dat er uiteindelijk een 1-2 nederlaag werd geleden. Twee duels voor het einde van de najaarscompetitie bezet Onder-18 nog wel de tweede plaats in Divisie 3A, wat promotie naar Divisie 2 zou betekenen.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello hielden Onder-13 en Onder-14 de punten in eigen huis. Onder-13 scoorde via Bastiaan Osinga (drie keer), Denzel Brummer en Ryan Kamara liefst vijf keer tegen FC Emmen O13. De Drenten scoorden één keer tegen, waardoor 5-1 de eindstand werd. Het team van Bram Meuwissen bezet de derde plaats in Divisie 2D.

Onder-14 liet de toeschouwers in Twello acht keer juichen tegen BFC O14. De Bussumse nummer twee van Divisie 3B scoorde tweemaal, wat een 8-2 zege voor de manschappen van Patrick Kieftenbelt tot gevolg had. Simon Jaspers Faijer (drie keer), Yuen Hu, Marlon Brunken, Kieran Berden, Hugo Koop en Dani Hendriks waren doeltreffend voor Onder-14, dat afgelopen dinsdag al kampioen werd en vandaag de perfect score overeind hield: 36 punten uit 12 duels.

Go Ahead Eagles O15 nam vandaag een punt mee uit Hengelo. Tegen FC Twente / Heracles O15 werd het 2-2. Adnan El Boujjoufi bracht het team van Peter Vogel in de eerste helft via een penalty aan de leiding: 0-1. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door Senne Stempher (0-2), waarna de Tukkers echter alsnog langszij kwamen: 2-2. Met vijf punten voorsprong ten opzichte van nummer 3 Vitesse O15 en nog twee competitieduels te gaan, blijft Go Ahead Eagles O15 (dat samen met ADO Den Haag O15 de koppositie deelt) in Divisie 2A echter volop in de race voor promotie.