Oefenzege voor Go Ahead Eagles tegen Rot-Weiss Essen: 2-1

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd gewonnen van Rot-Weiss Essen. Na een 1-1 ruststand tekende O21-speler Robbin Weijenberg een kwartier voor tijd voor de winnende treffer: 2-1.

Het basiselftal van Go Ahead Eagles bestond voornamelijk uit spelers die afgelopen vrijdag tegen FC Volendam als wisselspeler op de bank waren gestart en/of net weer hersteld zijn van blessures. Het eerste schot van de wedstrijd was na vijf minuten spelen van Sylla Sow, die zijn doelpoging via de vingertoppen van de keeper over zag gaan. Het tweede schot van Sow was in de 23e minuut de aanleiding voor de openingstreffer van Go Ahead Eagles. De poging van de Eagles-spits werd gekeerd door doelman Jakob Golz, waarna Willum Willumsson in de rebound voor de openingstreffer tekende: 1-0.

Rot-Weiss Essen had  in de eerste helft moeite om in de buurt van het Eagles-doel te komen en wist aanvankelijk voor weinig dreiging te zorgen. De Duitse gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Aventis Aventisian bracht zijn tegenstander ten val in het zestienmetergebied, waarna Felix Bastians het vonnis vanaf elf meter voltrok: 1-1 in de 37e minuut.

Go Ahead Eagles Rot Weiss Essen (3) Carlo Bruil

Het bleek tevens de ruststand, aangezien een vrije trap van Willumsson onschadelijk werd gemaakt door Jakob Golz en Simon Engelmann aan de overzijde in het zijnet schoot. De tweede helft was al enige tijd aan de gang toen Rot-Weiss Essen in de 68e minuut een grote kans op de gelijkmaker kreeg. Luca Wollschläger kreeg een vrije doortocht richting het doel van Eagles-keeper Erwin Mulder, maar de Duitser schoot – gehinderd door Justin Bakker – naast. Nadat Sylla Sow in de 72e minuut een schot in de korte hoek gekeerd zag worden, was het in de 74e minuut voor de tweede keer raak voor Go Ahead Eagles. Een afstandsschot van Robbin Weijenberg verdween achter keeper Raphael Koczor in het doel: 2-1. Nadien was ook Finn Stokkers – een kwartier voor tijd ingevallen – nog verantwoordelijk voor een doelpoging, maar het schot van de spits miste de kracht om de Duitse doelman te verontrusten. Gescoord werd er niet meer, waardoor Go Ahead Eagles de oefenwedstrijd met een 2-1 zege afsloot.

Go Ahead Eagles Rot Weiss Essen (5) Carlo Bruil

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Rot-Weiss Essen 2-1 (1-1)
23′ Willum Willumsson 1-0
37′ Felix Bastians 1-1 (strafschop)
74′ Robbin Weijenberg 2-1

Opstelling Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Federico Mattiello (62’ Pim Saathof), Gerrit Nauber (46’ Jamal Amofa), José Fontán (46’ Justin Bakker), Aventis Aventisian; Jahnoah Markelo (73’ Danny Ramdjanamsingh), Tesfaldet Tekie (65’ Robbin Weijenberg), Xander Blomme (85’ Juruël Bernadina), Rashaan Fernandes (65’ Gijs Steinfelder); Willum Willumsson (46′ Martijn Berden), Sylla Sow (73’ Finn Stokkers).

Opstelling Rot-Weiss Essen: Jakob Golz (46’ Raphael Koczor); Mustafa Kourouma (46’ Sandro Plechaty), Jose-Enrique Rios Alonso, Felix Bastians (46’ Felix Herzenbruch), Oguzhan Kefkir (46’ Moritz Römling); Andreas Wiegel (46’ Niklas Tarnat), Felix Götze (46’ Isaiah Young), Björn Rother; Aurel Loubongo, Simon Engelmann (62’ Luca Wollschläger), Lawrence Ennalli.

Fotografie: Carlo Bruil