Nieuws Algemeen

Onder-14, Onder-15 en Onder-18 starten competitie met zege

Waar het gisteren in De Adelaarshorst hosanna was bij Go Ahead Eagles – sc Heerenveen, daar viel er voor zowel Onder-18, Onder-15 als Onder-14 eerder op de dag ook voldoende te juichen. Voor Onder-21 en Onder-16 verliep de zaterdagmiddag teleurstellender, terwijl Onder-13 een punt overhield aan de competitiestart van seizoen 2023/2024.

O14 was een maatje te groot voor de ‘buren’ van Achilles Enschede O14. Na een 2-0 ruststand werd die marge in het tweede bedrijf verdubbeld: 4-0. Sven Berkhoff was met zijn twee doelpunten belangrijk voor de ploeg van Patrick Kieftenbelt, die dankzij de ruime overwinning de ranglijst van Divisie 3A aanvoert. Ook O15 is het seizoen uitstekend begonnen. In de eerste helft kon O15 aanvankelijk nog weinig potten breken op bezoek bij Spartaan ’20 O15, maar dankzij de invallers Giovanni Latul (0-1) en Adnan El Boujjoufi (0-2) keerden de manschappen van trainer Peter Vogel met de volle buit terug naar Deventer.

Onder-21 ging net als vorige week onderuit bij FC Groningen O21. De plaatselijke FC bleek vorige week in de beker ook al de sterkste van de twee (4-1). Gisteren deden de Groningers er nog een schepje bovenop: 5-1. Boy Nijgh redde vanaf elf meter de eer voor de ploeg van Martijn Jongbloed. Het jongste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie, Onder-13, wist een punt mee te nemen uit Hengelo door een gelijkspel tegen FC Twente / Heracles O13: 1-1. Jort Koldenhof schoot het team van Bram Meuwissen op een 0-1 voorsprong, maar de Tukkers kwamen in de tweede helft langszij. Ook O16 leek op een punt af te stevenen tegen Feyenoord O16, maar door een late treffer van de bezoekers stond de equipe van Jip Ellenbroek aan het einde van de rit met lege handen: 0-1.

O18 zegevierde op sportpark Zuiderlaan in Twello tegen FC Volendam O18. Na de openingstreffer van Nesher Meulenbroek keken de mannen van Jeroen Spies halverwege de tweede helft tegen een achterstand aan (1-2). Daarna werd de rug gerecht en via doelpunten van Diego Wagimin en Abdullatif Huseyin Canel kwam O18 weer op voorsprong. Het slotakkoord was voor Ofosu Boakye: 4-2.