Nieuws Algemeen

Onder-15 wint en doet volop mee op hoogste niveau

Drie jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie – Onder-18, Onder-15 en Onder-14 – slaagden er gisteren in om een uitwedstrijd in een zege om te zetten. Onder-21 en Onder-16 daarentegen leden een competitienederlaag op het hoogste jeugdniveau. Onder-13 vertoefde in Portugal voor een internationaal toernooi, waar onder andere tegen ploegen als Manchester City O13 en Benfica O13 werd gespeeld.

Onder-15 verraste Ajax O15 op De Toekomst en won voor de tweede keer op rij een uitwedstrijd met 1-2. Waar vorige week Sparta Rotterdam O15 het haasje was, moest gisteren Ajax O15 er aan geloven. Adnan el Boujjoufi maakte beide rood-gele treffers in de eerste helft. Na de aansluitingstreffer van de Amsterdammers hielden de mannen van Peter Vogel stand en klommen zo naar de vijfde plek in Divisie 1A.

Onder-18 had gisteren cijfermatig gezien weinig moeite met zijn tegenstander. In Amsterdam werd AFC O18 met 0-3 verslagen. Cem Eroglu was de gevierde man aan Deventer zijde. Hij opende na rust de score en verdubbelde die even later ook zelf. In de blessuretijd van de wedstrijd kon hij zijn hattrick voltooien vanaf elf meter. Onder-18 staat nu op de tweede plaats in Divisie 3A met evenveel punten als koploper NEC O18, maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Op bezoek bij FC Volendam O14 deed Onder-14 heel goede zaken door met 0-1 te zegevieren. Ekene Ani Oscar maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De ploeg van Patrick Kieftenbelt staat nu in Divisie 2A op de eerste plaats, drie punten los van nummer twee FC Utrecht O14.

Onder-16 verloor voor het eerst in de voorjaarscompetitie. Feyenoord O16 was met 2-0 te sterk voor de equipe van Jip Ellenbroek, die nog wel de ranglijst aanvoert in Divisie 1A. Feyenoord O16 is wel tot één punt genaderd met nog een wedstrijd achter de hand. In de eerste helft scoorden de Rotterdammers de 1-0 en in het tweede bedrijf maakte Matthew Amoah junior – zoon van de gelijknamige NAC-legende – de tweede treffer voor Feyenoord O15.

Ook Onder-21 verloor op het hoogste niveau met 0-1 van FC Twente / Heracles O21. Het merendeel van de wedstrijd stond er 0-0 op het scorebord, maar door een ongelukkig eigen doelpunt gingen de Tukkers er met de volle buit ervandoor. Voor Onder-21 was het de vierde achtereenvolgende nederlaag en daardoor blijft het onderin de ranglijst van Divisie 1A bivakkeren. Volgende week staat het cruciale duel met nummer 7 NEC O21 op het programma.