Onder-16 derde van Nederland na uitzege op concurrent Vitesse O16

Go Ahead Eagles Onder-16 kan nu al terugkijken op een fantastisch seizoen in Divisie 1A, het allerhoogste niveau van Nederland. Ook vanavond deed het team van Jip Ellenbroek weer van zich spreken. Op sportpark Papendal in Arnhem werd de wedstrijd tegen Vitesse O16 met 0-2 gewonnen.

Beide Eagles-doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Kort voor rust zette Diego Wagimin zijn team op voorsprong: 0-1. Tegen het einde van de tweede helft maakte Eser Gurbuz aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 op het scorebord te zetten, waardoor Go Ahead Eagles O16 met drie punten huiswaarts keerde.

De uitzege betekende dat het team van Jip Ellenbroek in het klassement over de Arnhemmers heen sprong en van de vierde naar de derde plaats op de ranglijst opklom. Go Ahead Eagles O16 hoeft alleen Ajax O16 – dat inmiddels kampioen is van Divisie 1A – en PSV O16 boven zich te dulden. De rood-gelen sluiten het seizoen aanstaande zaterdag op sportpark Zuiderlaan in Twello af met een thuiswedstrijd tegen AZ O16 en kan bij een overwinning in theorie nog boven PSV O16 eindigen.

Fotografie: Carlo Bruil