Nieuws Algemeen

Onder-18 strijdt voor lijfsbehoud in Divisie 3A

Drie van de zes jeugdteams van de Voetbalacademie spelen morgen (zaterdag 20 mei) hun laatste competitieduel. Go Ahead Eagles Onder-14, Onder-18 en Onder-21 komen allen in actie. Onder-16 is vrij, Onder-15 al uitgespeeld en Go Ahead Eagles Onder-13 vertoeft in Denemarken voor een internationaal toernooi.

Waar Onder-14 en Onder-21 al reeds kampioen zijn, daar staat er voor Onder-18 nog genoeg op het spel. Na drie achtereenvolgende nederlagen staat het op de zesde plaats in Divisie 3A. Dat is nog altijd een veilige positie, maar met slechts twee punten voorsprong op nummer zeven VVV-Venlo O18 is handhaving nog geen feit. De ploeg van Jeroen Spies neemt het morgen in eigen huis op tegen hekkensluiter FC Emmen O18. De Emmenaren, die morgen om 13:00 uur te gast zijn op Sportpark Zuiderlaan in Twello, weten al dat ze volgend seizoen een divisie lager zullen spelen. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles Onder-18 met 5-3 van de leeftijdsgenoten uit Emmen. Concurrent VVV-Venlo O18 reist af naar Almere voor het duel met nummer vier Almere City O18. Ook voor Go Ahead Eagles Onder-21 had het nog spannend kunnen zijn in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar de ploeg van Martijn Jongbloed klaarde de klus al eerder met een kampioenschap als resultaat.

Go Ahead Eagles O18 Nec O18 (2) Rick Janssen

De wedstrijd  van Go Ahead Eagles Onder-21 tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC heeft dan ook geen verdere belangen. Voor de tegenstander uit Kerkrade zijn drie punten wél noodzakelijk om kans te blijven houden op lijfsbehoud. Eerder dit seizoen won Go Ahead Eagles Onder-21 vrij gemakkelijk met 4-1 van de Limburgers. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt op Sportpark Zuiderlaan. Go Ahead Eagles Onder-14 gaat op bezoek bij sc Heerenveen O14. Lang zag het er naar uit dat dit laatste duel een absolute kraker om de titel zou zijn, maar omdat de Friezen last kregen van ’titeldruk’, is dit niet meer het geval. In de laatste twee duels – waarin het tegen de twee laagst geklasseerde ploegen speelde – behaalde sc Heerenveen O14 slechts één punt. De manschappen van O14-trainer Peter Vogel bezweken níét onder de druk. Integendeel: zij wonnen de laatste vijf wedstrijden en hielden in de afgelopen zes duels maar liefst vijf keer het doel schoon. De aftrap is om 11:30 uur op het Friese Sportpark Skoatterwâld.

Roda Jc O21 Go Ahead Eagles O21 (1) Rick Janssen
Terug naar overzicht