Onder-21 handhaaft zich op het hoogste niveau

Handhaving, promotie en overwinteren in het bekertoernooi. Dát was gisteren de inzet voor respectievelijk Go Ahead Eagles Onder-21, Onder-18 en Onder-15 tijdens de laatste speeldag voor de winterstop. Go Ahead Eagles Onder-16 – dat zich eerder al verzekerde van nóg een half jaar in Divisie 1A – sloot de najaarscompetitie af met een wedstrijd tegen kampioen Feyenoord O16.

Het werd een doelpuntrijke middag bij Feyenoord O16 – Go Ahead Eagles O16. Na een 5-2 ruststand stond er na het laatste fluitsignaal een 7-4 eindstand in het voordeel van de Rotterdammers op het scorebord. Het team van Jip Ellenbroek sloot de najaarscompetitie daardoor achter Feyenoord O16, PSV O16 en Ajax O16 af op de vierde plaats in Divisie 1A en zal dus ook in de voorjaarscompetitie uitkomen op het hoogste jeugdniveau van Nederland.

Als kampioen van Divisie 2A weet ook Go Ahead Eagles Onder-15 dat het in de voorjaarscompetitie uit zal komen op het hoogste Nederlandse jeugdniveau. De manschappen van Peter Vogel sloten de eerste seizoenshelft gisteren af met een bekerwedstrijd tegen Hollandia O15. Op sportpark De Muggert in Wesepe zette Joshua Wirht in de eerste helft de openingstreffer op het scorebord: 1-0. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door Adnan El Boujjoufi (2-0), waarna de opponent uit Hoorn tegen scoorde: 2-1. Daar bleef het bij, waardoor Go Ahead Eagles O15 overwintert in het bekertoernooi.

Go Ahead Eagles Onder-18 streed gisteren op de laatste speeldag voor promotie naar Divisie 2 en ging als nummer 2 van Divisie 3A op bezoek bij FC Volendam O18. Aan de boorden van het IJsselmeer kwamen de mannen van Jeroen Spies op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Kaid Becker. Door twee tegentreffers werd het in de loop van de eerste helft 2-1 in het voordeel van de Volendammers, waarna Ofosu Boakye nog voor rust de stand gelijk trok: 2-2. Door drie goals van de gastheren in de tweede helft werd uiteindelijk een 5-2 nederlaag geleden. Excelsior O18 en NEC O18 slaagden erin om Go Ahead Eagles O18 op de ranglijst te passeren, waardoor het team van Jeroen Spies op de vierde plaats eindigde en ook in de voorjaarscompetitie in Divisie 3 uit zal komen.

Go Ahead Eagles Onder-21 streed op de slotdag van de najaarscompetitie voor lijfsbehoud in Divisie 1A. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles trof op de laatste speeldag koploper FC Twente / Heracles O21, dat streed voor het kampioenschap. Na 23 minuten keken de mannen van Martijn Jongbloed tegen een 1-0 achterstand aan in Twente. Uiteindelijk werd een 2-0 nederlaag geleden door een tweede tegentreffer in de 79e minuut. Doordat ook concurrent ADO Den Haag O21 zijn laatste wedstrijd echter verloor, wist Go Ahead Eagles O21 zich tóch te handhaven, waardoor het in de voorjaarscompetitie opnieuw uitkomt op het allerhoogste niveau.