Nieuws Algemeen

Ontknoping seizoen nadert voor Eagles-jeugd

Het einde van het reguliere voetbalseizoen komt dichterbij. Dat geldt niet alleen voor het eerste elftal van Go Ahead Eagles, maar ook voor alle jeugdteams van de Voetbalacademie. Voor al deze ploegen staat er in het slot van het seizoen nog een aantal belangrijke duels op het programma. Op Onder-15 na komt elke jeugdploeg morgen (zaterdag 6 mei) in actie.

Onder-18 strijdt morgen in Nijmegen tegen NEC O18 voor de laatste kansen op promotie. Om 14:30 uur wordt er op sportcomplex De Eendracht afgetrapt. Lang lag Onder-18 op koers voor promotie, maar door de mindere reeks van de afgelopen maand is het afgezakt naar de vierde plaats in Divisie 3A. Daardoor is het afhankelijk geworden van andere resultaten. Om nummer drie NEC O18 voorbij te gaan, moet er gewonnen worden. Mocht dat het geval zijn en SC Cambuur O18 verliest van koploper Willem II O18, dan is het gat met de Leeuwarders nog slechts twee punten. Een maand geleden gaven de mannen van Jeroen Spies een 3-1 voorsprong uit handen en verloren ze met 3-4 van de Nijmegenaren.

Onder-14 neemt het ook op tegen de leeftijdsgenoten van NEC. Door een zegereeks van vier wedstrijden staat de ploeg van Peter Vogel bovenaan in Divisie 3A met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer twee SC Cambuur O14. Wint Onder-14 zaterdag, dan kan alleen sc Heerenveen O14 nog qua puntenaantal op gelijke hoogte komen. De Friezen zijn tevens de laatste tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-14, dus de kans is aanwezig dat die wedstrijd een rechtstreeks duel om de titel gaat worden. De aftrap tegen NEC O14 staat gepland om 11:30 uur op sportpark Zuiderlaan in Twello. Onder-13 kan op datzelfde tijdstip en op hetzelfde sportcomplex officieel kampioen worden in Divisie 5A. Daarvoor moet het minimaal gelijk spelen tegen Fortuna Sittard O13. Twee weken geleden werden de Limburgers nog met 1-5 verslagen. De talenten van Bram Meuwissen leven in de voorjaarscompetitie op een roze wolk en wonnen al hun elf wedstrijden.

Go Ahead Eagles O14 Almere City Fc O14 (4) Rick Janssen

Onder-16 gaat op bezoek bij hekkensluiter Sparta Rotterdam O16. De ploeg van trainer Jip Ellenbroek heeft zich drie wedstrijden voor het einde veilig gespeeld in Divisie 1A. Het is daarmee nu al zeker van een Top-5 klassering op het hoogste niveau van Nederland. Gezien het resterende programma zit er misschien zelfs wel een plek bij de eerste drie in, maar dan kan het zich in Rotterdam geen misstap veroorloven. Het aanvangstijdstip op sportpark Thurlede in Schiedam is 18:00 uur.

Terug naar overzicht