Eén bekerzege, één competitiezege en één competitienederlaag voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Onder-19 en Onder-13 hervatten de tweede seizoenshelft vandaag met overwinningen op respectievelijk Longa ’30 O19 en FC Volendam O13. Go Ahead Eagles Onder-15 liep vandaag, ondanks dat het een prima wedstrijd speelde, tegen een 3-1 nederlaag aan op bezoek bij NEC O15.

Onder-19 schenkt nieuwe trainer cadeau

Bij Go Ahead Eagles Onder-19 zat Lars Lambooij vandaag voor het eerst als trainer op de bank. De oud-speler van Go Ahead Eagles neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar bij Onder-19. De voormalig middenvelder zag dat zijn team vandaag in het bekertoernooi met 2-1 won van Longa ’30 O19. Door die 2-1 overwinning op de club uit Lichtenvoorde heeft Go Ahead Eagles Onder-19 zich – net als het eerste elftal eerder deze week – geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Lambooij hield een dubbel gevoel over aan het bekertreffen van vanmiddag: “We plaatsen ons voor de kwartfinale, daar ben ik tevreden over. Alleen verzuimen we om meer goals te maken. Eigenlijk had het 5-1 of 6-1 moeten worden”, vertelt de 31-jarige Lambooij. “Het schort bij ons nog wat aan het kiezen van juiste oplossing in de eindfase. Al was het ook lastig om ons eigen spel te spelen gezien de omstandigheden van het veld.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Go Ahead Eagles Onder-19 kwam over de gehele wedstrijd gezien niet echt in de problemen. “Nee, hun doelpunt viel eigenlijk uit de lucht. Daarvóór hebben ze ook nog wat kansjes gehad, maar na de 2-1 had ik geen moment het gevoel dat zij de gelijkmaker nog zouden maken”, aldus Lambooij, die uitkijkt naar volgend weekend als Onder-19 de competitie hervat. “Daarin verwacht ik meer tegenstand. We beginnen volgende week met een wedstrijd tegen Hercules, de nummer twee. Dat wordt een leuk potje”, zo blikt hij vooruit.

Lambooij is tevreden over zijn eerste weken met Onder-19: “Deze ploeg heeft veel individuele kwaliteiten. We beschikken over een gedreven en gretige groep. Het plezier straalde er de afgelopen weken vanaf op de trainingen. Hopelijk kunnen we dat de rest van het seizoen vasthouden.”

Tegenstander complimenteert Onder-15

Go Ahead Eagles Onder-15 liep vandaag tegen de eerste – wellicht wat geflatteerde – nederlaag aan in de Eerste Divisie-hoog. Vorig weekend schoot Onder-15 uit de startblokken door AFC O15 met 5-1 te verslaan. Op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen moest Onder-15 zaterdag genoegen nemen met een 3-1 verliespartij.

Ondanks de nederlaag was trainer Tristan Berghuis te spreken over het optreden van zijn manschappen. “We hebben een geweldige eerste helft gespeeld. Misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen”, concludeerde Berghuis. “Het niveau lag hoog, de technische uitvoering aan de bal was goed, we speelden dynamisch; alle aspecten klopten gewoon.” Het mooiste compliment kreeg Berghuis van een staflid van NEC. Berghuis: “Hij was onder de indruk van ons spel in de eerste 35 minuten. Een mooi compliment en het geeft wel aan hoe wij gespeeld hebben.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Het goede spel van Onder-15 resulteerde ook in een doelpunt van Jorn Hekkert. Berghuis: “Luuk Janssen gaf de bal aan Jorn en die schoot hem vervolgens voortreffelijk in de kruising.” Onder-15 ging met een 1-0 voorsprong de rust in, maar na rust moest de ploeg van Berghuis helaas nog drie treffers incasseren. “De 1-1 krijgen we tegen uit een corner”, vertelt Berghuis. “Uit een ongelukkig moment maakten zij dan ook nog eens de 2-1. Het lukte ons bij dat doelpunt niet om die bal weg te krijgen, terwijl de intenties wel goed waren.”

Go Ahead Eagles Onder-15 deed er vervolgens nog alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar moest ook nog een derde doelpunt van de Nijmegenaren incasseren. Toch was Berghuis dus, vooral over de eerste helft, zeker niet ontevreden over het spel van zijn ploeg: “Onze doelstelling is om dat door te trekken. Nu lukte het ons niet om onszelf meermaals te belonen in de eerste helft, maar als we die lijn doortrekken, gaat dat vanzelf komen.”

Onder-13 schiet uit de startblokken

Go Ahead Eagles Onder-13 is vandaag de tweede seizoenshelft begonnen met een overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Volendam. In Twello werd het 3-0 voor de ploeg van Jip Ellenbroek. Bij Onder-13, waar topscorer Jesse Wijnstok ontbrak vanwege een blessure, vonden liefst drie verschillende spelers het net. Ellenbroek kon niets anders dan tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg: “Dat zeker. Een mooi begin van de tweede seizoenshelft. Een tweede seizoenshelft die we overigens al begonnen met toernooiwinst (het CSV Tournament of Talent, red.) in Apeldoorn.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

De goede prestaties op het toernooi in Apeldoorn trok Onder-13 dus door in het competitietreffen met FC Volendam O13. In de eerste helft had Onder-13 het wel lastig met het systeem van de Volendammers. “Zij speelden met vier middenvelders, daar hadden we moeite mee. In de rust hebben we dat omgezet en daarna is Volendam niet echt meer gevaarlijk geweest”, vertelt Ellenbroek, die zag dat Boris van Dieren en Mathijs Gilsing in de eerste helft trefzeker waren namens Onder-13. “FC Volendam heeft in de hele wedstrijd één grote kans gehad en die werd goed gepakt door onze doelman Thijs Smink.”

Ellenbroek had een gouden hand van wisselen: invaller Rasheed Omidiji maakte op aangeven van een andere invaller, Sil Oudenampsen, het derde doelpunt van Go Ahead Eagles Onder-13. “Sil leverde de bal goed af en Rasheed tikt daarna zo de 3-0 binnen”, aldus Ellenbroek.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Wat belooft de 3-0 overwinning op FC Volendam voor de rest van de competitie? “Het is een mooi begin. Maar het is altijd afwachten wat dit betekent. We zitten in een competitie met allemaal BVO’s die bovendien allemaal willen voetballen. We hebben geen ploeg die de komende wedstrijden zomaar eventjes gaat winnen. Het niveau in deze competitie is toegenomen, met clubs als Ajax O13-2, Roda JC, De Graafschap en FC Den Bosch die erbij zijn gekomen. Maar als we blijven spelen zoals we vandaag speelden, dan ben ik tevreden”, besluit Ellenbroek.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Bekerwedstrijd:
Go Ahead Eagles O19 – Longa ’30 O19 2-1 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Kevin Greeven, Michalis Spiridakis

Eerste Divisie-hoog:
NEC O15 – Go Ahead Eagles O15 3-1 (0-1)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Jorn Hekkert

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13 3-0 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Boris van Dieren, Mathijs Gilsing, Rasheed Omidiji

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.