Nieuws Algemeen

Overijsselse derby voor O15; promotiekans voor O21

De laatste speelrondes van het voetbalseizoen zijn aangebroken voor de jeugdelftallen van Go Ahead Eagles. De weersvoorspellingen beloven een mooie voorjaarsdag en ook het wedstrijdprogramma van de Voetbalacademie bevat mooie affiches. Vijf van de zes jeugdteams komen morgen (zaterdag 13 mei) in actie, waarbij elk team nog iets heeft om voor te spelen.

Onder-13 weet sinds afgelopen zaterdag al wat de eindklassering zal zijn in de voorjaarscompetitie: helemaal bovenaan in Divisie 5A! Toch hebben de talenten van Bram Meuwissen nog genoeg om voor te strijden. Ze kunnen hun kampioenschap namelijk nóg meer glans geven door de resterende twee wedstrijden – evenals álle voorgaande competitieduels – winnend af te sluiten.

Morgen moet dat in eigen huis gebeuren tegen nummer twee FC Groningen O13, dat op papier de lastigste tegenstander van de competitie is. Twee weken geleden had het jongste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie weinig moeite om te zegevieren tegen de noorderlingen. Op bezoek in Groningen werd het 1-6. Er wordt om 11:30 uur afgetrapt op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Go Ahead Eagles O13 Fortuna Sittard O13 (11)

Twee uur later speelt Onder-15 op hetzelfde terrein tegen streekgenoot FC Twente / Heracles O15. Bij winst verschaft Onder-15 zichzelf een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat laatste duel is namelijk tegen sc Heerenveen O15, dat samen met Onder-15 strijdt voor lijfsbehoud in Divisie 2A. De Friezen spelen morgen tegen hekkensluiter De Graafschap O15. Indien zij punten zouden verliezen in Doetinchem, dan betekent winst sowieso handhaving voor de ploeg van Patrick Kieftenbelt. Eerder dit seizoen won Onder-15 met 0-4 van de Tukkers. Onder-18 reist af naar de boorden van het IJsselmeer voor het treffen met FC Volendam O18. De ploeg van Jeroen Spies deed in Divisie 3A lang mee om promotie, maar moet inmiddels uitkijken dat degradatie niet op de loer ligt. Onder-18 heeft wel de beste papieren voor lijfsbehoud, want bij winst in Volendam is handhaving een feit. In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie speelde Onder-18 met 3-3 gelijk tegen de ‘Dijkbewoners’. Er wordt om 12:30 uur afgetrapt in het Kras Stadion.

Go Ahead Eagles O15 Alphense Boys O15 (1)

Onder-16 speelt morgen zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Op het hoogste niveau van Nederland verdedigt het tegen AZ O16 de derde plek. Die eindklassering zou een razendknappe prestatie zijn van de mannen van Jip Ellenbroek, die onder meer grootmachten als PSV O16 en Feyenoord O16 dit seizoen wisten te verslaan. De Alkmaarders zullen de punten echter niet zomaar weggeven, want zij strijden nog tegen degradatie. De aanvangstijd is om 16:00 uur op sportpark Zuiderlaan in Twello. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles, Onder-21, kan in Divisie 2A een grote stap richting het kampioenschap zetten. Morgen neemt de ploeg van Martijn Jongbloed het in De Oude Meerdijk op tegen FC Emmen O21 (aanvang om 15:00 uur). Voor de titel moet het vier punten behalen in de laatste twee wedstrijden, maar als Onder-21 in Drenthe wint, dan is het sowieso al verzekerd van promotie naar Divisie 1A, het hoogste niveau van Nederland. Eerder dit seizoen verdeelden Go Ahead Eagles O21 en FC Emmen O21 onderling de punten: 2-2.

Fotografie: Rick Janssen

Go Ahead Eagles O16 Ado Den Haag O16 (3) Rick Janssen
Terug naar overzicht