‘Perfect score’ voor jeugdteams Go Ahead Eagles Voetbalacademie

Gisteravond begon het voetbalweekeinde voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie al met een 2-1 overwinning van Go Ahead Eagles O18 op Excelsior Maassluis O18. Vandaag kwamen daar nog vier zeges bij van Onder-13, Onder-14, Onder-16 en Onder-21, waardoor een perfect score werd neergezet. Het enige jeugdteam dat dit weekend geen competitieverplichtingen had, was Go Ahead Eagles Onder-15.

Go Ahead Eagles O13 trad vandaag als enige jeugdploeg aan op sportpark Zuiderlaan in Twello. Tegen Alphense Boys O13 kwam het team van Martijn Jongbloed in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Joshua Wirth, maar kort voor rust wist de Zuid-Hollandse tegenstander langszij te komen: 1-1. Na de theepauze pakte het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles opnieuw een voorsprong, dit keer door een doelpunt van Kick Possemis: 2-1. Het bleek de winnende treffer te zijn, waardoor Go Ahead Eagles O13 in Divisie 4A opklom naar de tweede plek op de ranglijst en zich voor volgend seizoen verzekerd weet van een plaats in Divisie 2.

Voor Go Ahead Eagles O16 stond een uitbeurt tegen VVV-Venlo O16 op het programma. De openingstreffer werd in de eerste helft gemaakt door de mannen van Uğur Yildirim. Een hoekschop van Cem Eroglu werd binnengekopt door Scott Hesselink. Lang kon Onder-16 niet genieten van de voorsprong, want via een benutte strafschop kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte: 1-1.

Go Ahead Eagles O13 Alphense Boys O13 (2) Carlo Bruil

Het veldoverwicht van Go Ahead Eagles O16 werd in de tweede helft in de score uitgedrukt. Door doelpunten van Cem Eroglu, Kaid Becker, Nesher Meulenbroek en Eser Gürbüz trok Go Ahead Eagles O16 met 1-5 aan het langste eind, waarmee definitief handhaving in Divisie 2A werd gerealiseerd.

Go Ahead Eagles Onder-14 reisde af naar het hoge noorden voor de ontmoeting met FC Groningen O14. Het team van Mustafa Aygun opende de score door een treffer van Sil Oudenampsen: 0-1. Vanaf de penaltystip werd de voorsprong verdubbeld door Preston Okoro (0-2), waarna een Groningse tegentreffer de 1-2 ruststand op het scorebord bracht. In de tweede helft moest Go Ahead Eagles O14 vervolgens ook een tweede tegendoelpunt incasseren: 2-2. Door een doelpunt van Jayden Jankie (2-3) werden echter alsnog drie punten meegenomen uit Groningen en blijft Go Ahead Eagles O14 met 12 punten uit vier wedstrijden samen met Almere City O14 medekoploper in Divisie 3A.

Go Ahead Eagles Onder-21 bracht een bezoek aan Rotterdam voor het uitduel met Excelsior O21. Het team van Jouad Boufarra kwam in de 21e minuut op voorsprong via Robbin Weijenberg, die een afgeslagen corner binnenschoot: 0-1. Het bleek tevens de ruststand, ondanks een hachelijk moment voor het Eagles-doel en een Rotterdamse doelpoging op de paal.

Excelsior O21 Go Ahead Eagles O21 (2)

Ook in de tweede helft waren de Kralingers aanvankelijk een paar keer dreigend, maar het was het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles dat in de slotminuut opnieuw tot een treffer kwam. Na goed doorkoppen van Olaf Kok was het Arantis Roep die de voorsprong verdubbelde: 0-2. Door de zege blijft Onder-21 samen met De Graafschap O21 en FC Emmen O21 medekoploper in Divisie 2A en heeft het nog volop uitzicht op promotie naar Divisie 1.

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen