Remises A1 en B1 tegen Marbella

Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben bij SC Wesepe gelijkgespeeld in oefenduels tegen Marbella United FC. De A1 speelde 4-4 tegen het onder 23-team, de B1 zette een 1-1 uitslag neer tegen het onder 19-elftal.

“Wij waren veel beter, maar werden in het begin een paar keer geslacht door goede counters”, blikte A1-trainer Harry Decheiver terug. “Bij rust stonden we dan ook met 3-1 achter.” Zijn team is het gewend dat tegenstanders zich ingraven. Maar de rappe tegenaanvallen van Marbella verrasten Go Ahead Eagles. “Goed om eens mee te maken”, vond Decheiver. “Dat leert ons nóg alerter te zijn.” De A1 leidde kort voor tijd met 4-3. Door een strafschop kwamen de Spanjaarden alsnog langszij. Ricardo Overman, Giovanni Büttner, Darryl Bobson – de beloftenspeler die de A1 kwam versterken zodat eigen spelers niet te zeer belast werden – en Givan Werkhoven scoorden namens de Deventer ploeg.

Ook de B1 trof een counterend Marbella. Na een 1-0 achterstand bij rust, werd het door een eigen doelpunt van de Spanjaarden – na een goede actie van Faisal Toryalai – 1-1. Net als bij het A-elftal, kreeg nagenoeg iedereen bij de B1 speeltijd. Er deden ook enkele C-junioren mee. Trainer Kick Maatman repte van een fysiek sterke tegenstander. “Wij deden het de eerste twintig minuten goed. Gaandeweg werd het minder. Marbella was sowieso sterker – en ouder – dan de ploegen die we in de competitie treffen.”