Zouden jeugdspelers op basis van clubkennis geselecteerd worden voor de hoofdselectie, dan mogen Jarno van den Bos en Desney Bruinink (foto boven) zich gereed maken. Net als vorig jaar wonnen zij de quiz tijdens de kerstbijeenkomst van de voetbalopleiding in de Dusseldorp Lounge van stadion Adelaarshorst.

oplgaekerst04
De spelers van Onder-13 maken zich onder toeziend oog van hun trainer Uğur Yildirim op voor de quiz (foto’s Erik Pasman).

Het duo van het Onder-19-elftal doorstond de test donderdagavond vlekkeloos. Vijftien vragen, nul fout. Desney gaat af en toe bij zijn in Deventer geboren en getogen maatje Jarno op bezoek om zijn kennis over Go Ahead Eagles bij te spijkeren. Dan krijgt hij als het ware een overhoring. Nodig ook, want “ik heb Twents bloed door mijn aderen stromen”, zei Desney met een Go Ahead Eagles-bidon – de prijs die hij won – in zijn rechterhand. Vergezeld van een bescheiden Twents accent.

oplgaekerst07
Voetbalvaders: Wim van der Hulst, John Steinvoort, Ferdinand Burgmeijer.

De spelers moesten antwoord geven op vragen als ‘Welke trainer voegde de naam Eagles toe aan Go Ahead?’ (Barry Hughes), ‘Welke speler van de huidige selectie speelde meer dan honderd wedstrijden voor BV Veendam?’ (Lars Lambooij), ‘Waar speelde Paul Bosvelt tussen 2003 en 2005?’ (Manchester City) en ‘Welke voormalige Go Ahead Eagles-jeugdspeler speelde samen met Patrick Vieira, Xavi, Edwin van der Sar en Maikel Kieftenbeld?’ (Marc Overmars).

oplgaekerst06
Onder-19, stoere kerels.

In elk team streden tweetallen om de eer. Bij Onder-17 wonnen Ruben Groote Schaarsberg en Pieter Ebbers met tien punten, Tijmen Luttikholt en Marcio Kok waren met slechts één fout de besten bij Onder-15 en Jorn Hekkert en Timber van Tongeren behaalden namens O13 negen punten. Keurige scores, al mogen sommigen de roodgele knobbel in hun hersenpan nog wat bijspijkeren. Aan de voedingsbodem van de avond zal het niet hebben gelegen. Eenieder die betrokken is bij de voetbalopleiding van Go Ahead Eagles laafde zich aan een uitgebreid stamppotbuffet van cateraar Stegeman uit Laren.

oplgaekerst05
De gastvrouwen van de avond: Larissa Zandvliet en Jaimy de Boer.

oplgaekerst08
Ex-jeugdspelers, nu beloften/eerste selectie: Isaï Marselia, Thijs Dekker, Mark Spenkelink, Frans van Oldeniel.

oplgaekerst02