Ruime thuisoverwinningen voor Onder-14 en Onder-16

De jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie die gisteren een thuiswedstrijd speelden, boekten allen een resultaat. De twee uit spelende ploegen keerden met lege handen terug naar Deventer. Het merendeel van de jeugdelftallen draait ook na de voorbije speelronde boven in hun competitie mee.

Onder-14 won de zesde wedstrijd van de voorjaarscompetitie overtuigend van Almere City FC O14: 3-0. De ban werd een minuut na de rust gebroken door Yuen Hu, waarna Liam Knijff en Ekene Ani Oscar ook hun naam op het scoreformulier lieten noteren. Door de zege is de eerste plek in Divisie 2A weer iets steviger in handen van de ploeg van Patrick Kieftenbelt.

De eerste plaats is Onder-16 inmiddels ook niet vreemd. Die positie nam de equipe van Jip Ellenbroek na de derde wedstrijd al in en verliet het sindsdien niet meer. Ook Sparta Rotterdam O16 werd aan de zegekar gebonden: 3-0. Bij Onder-16 werd de openingstreffer eveneens een minuut na rust gemaakt. Levi Berkhoff was de Eagles-speler die trefzeker was. Emre Altuntas verdubbelde die voorsprong en in de blessuretijd zorgde een eigen doelpunt voor de einduitslag.

Onder-13 verloor met 2-1 van FC Twente / Heracles O13 en werd op de ranglijst gepasseerd door de Tukkers. Na een 1-0 achterstand tekende Kyan Monfared voor rust voor de 1-1, maar na drie minuten gespeeld te hebben in het tweede bedrijf, keken de pupillen van Bram Meuwissen alweer tegen een achterstand aan. Die kwamen ze niet meer te boven en dus leed het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles de tweede nederlaag van de voorjaarscompetitie, waarin Onder-13 nu in Divisie 2D op de vierde plaats staat.

Ook het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie – Onder-21 – beleefde een voetbalzaterdag waaraan het niet graag herinnerd zal willen worden. NEC O21 had in de voorjaarscompetitie nog niet gewonnen, maar daar kwam dankzij een 3-0 overwinning op Onder-21 een einde aan. De ploeg van Martijn Jongbloed zakte door de nederlaag naar de voorlaatste plek op de ranglijst van Divisie 1A.

Bij Go Ahead Eagles O18 – NEC O18 liet het spektakel tot de slotfase van de wedstrijd op zich wachten. Kaid Becker leek vlak voor tijd de matchwinner te worden en daarmee zijn ploeg naar de eerste plek in Divisie 3A te schieten. De Nijmegenaren kwamen in de allerlaatste minuut echter toch nog langszij waardoor zij nog steeds de koploper zijn. Met een verschil van slechts vier punten tussen de nummer één en de nummer zes is het onderlinge krachtsverschil tussen de teams in Divisie 3A na zes speelrondes zeer gering te noemen.